Organisatie NFF

Het Nederlands Film Festival (NFF) is aanjager en ijkpunt van de Nederlandse filmcultuur in al zijn diversiteit. Het jaarlijkse festival voor publiek en professionals is hét toonaangevende platform voor de beste films, documentaires, kwaliteitsdrama’s en interactieve producties van eigen bodem met het gala van de Gouden Kalveren en het Professionals Programma. Het film, televisie en interactive programma bestaat uit o.a. Gouden Kalf-genomineerden en het Forum van de Regisseurs en brengt (jonge) talenten voor het voetlicht. Daarnaast is het NFF jaarrond actief in het hele land ter versterking van de Nederlandse audiovisuele sector in interactie met publiek en professionals.

Missie

Het Nederlands Film Festival is de graadmeter en aanjager van de nationale filmcultuur. Het viert de prestaties, bevraagt de feiten, en verbindt die cultuur met publiek en samenleving.

Visie

Het Nederlands Film Festival (NFF) is hét instrument om een groot en gevarieerd publiek te betrekken bij de Nederlandse filmcultuur. Voor de vakwereld is het NFF het enige allesomvattende platform voor inhoudelijke en ambachtelijke uitwisseling en innovatie. Als aanjager van vernieuwing bevordert het NFF kruisbestuiving tussen disciplines. Ook zoekt het altijd verbanden tussen de kunst van het bewegend beeld en maatschappelijke urgentie. Vanuit nationaal perspectief biedt het NFF zicht op de Nederlandse filmcultuur in het internationale krachtenveld. Het opereert bewust in het spanningsveld tussen artistiek en commercieel, tussen het populaire en het elitaire, het vertrouwde en het avontuurlijke, het verleden en het heden, het lokale en het globale.