Over NFF Competities

Tijdens het Nederlands Film Festival worden verschillende Nederlandse filmprijzen uitgereikt en worden de geselecteerde en genomineerde producties vertoond. Naast de vaste Gouden Kalf Competitie zijn dat het Forum van de Regisseurs en de NFF Studentencompetitie en de NFF Debuutcompetitie, die beiden onderdeel zijn van NFF Talent.

 • Gouden Kalf Competitie

  De kanshebbers op de eeuwige roem en een plekje in de filmgeschiedenis: deze films maken kans op de Nederlandse Oscars.

  Bekijk het 2019 programma
 • Forum van de Regisseurs

  Het Forum van de Regisseurs, de competitie voor grensverleggende producties, beleeft dit jaar zijn vierde editie. De samenstellers zijn (film)journalisten Jan Pieter Ekker en Dana Linssen.

  Bekijk het 2019 programma
 • NFF Debuutcompetitie

  Ontdek de grote filmmakers van de toekomst! Voor de NFF Debuutcompetitie worden speelfilms, documentaires, korte films en televisiedrama’s geselecteerd waarmee filmmakers hun officiële debuut maken.

  Bekijk het 2019 programma
 • NFF Studentencompetitie

  Het NFF is voor veel eindexamenstudenten van audiovisuele opleidingen de eerste gelegenheid waarop ze hun film aan een groot publiek presenteren. En voor publiek de kans om dé grote filmmakers van de toekomst te ontmoeten!

  Bekijk het 2019 programma

Naast bovenstaande competities worden nog veel meer Nederlandse filmprijzen uitgereikt op het NFF. Zo reikt de Kring van Nederlandse Filmjournalisten de Prijs en is er de Prijs voor de Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie. Klik hier om alle festivalprijzen te bekijken.