Hoe werkt het online festival?

Het NFF vindt dit jaar voor een groot deel online plaats. Onze website is tijdens het 40e NFF het festivalhart! Hier kun je tijdens het festival de beste Nederlandse films van het afgelopen jaar en vele toppers van de afgelopen veertig jaar kijken. Je kunt er ook terecht voor de dagelijkse talkshow, vraaggesprekken met makers, masterclasses van internationale experts, podcasts en nog veel meer. Maar hoe werkt zo’n online festival nu eigenlijk? Op deze pagina vind je alles op een rijtje!


Tickets kopen en films kijken

Online film kijken kan tijdens het festival (25 sept t/m 3 okt) heel makkelijk via onze website. Je zoekt in het programma-overzicht naar de titel van de film of het evenement van je keuze en daar koop je een kaartje voor een online voorstelling. Dat doe je met een Mijn NFF-account, betalen kan met iDeal of creditcard. Na betaling ontvang je een bevestiging in je mail en worden je tickets in je Mijn NFF account beschikbaar. Dan lekker achterover zitten en kijken dus! Alle informatie omtrent de online tickets vind je op de ticketpagina.

Hulp nodig?

De medewerkers van de NFF-servicedesk zitten klaar om alle vragen te beantwoorden. Vanaf 10 september is de chat op deze website geopend: zo kom je direct met ons in contact! Is de chat niet beschikbaar? Stuur een mail naar [email protected], dan beantwoorden we je vragen zo snel mogelijk.


Hoe kijk jij?

Tijdens het online festival beleving zijn er verschillende manieren waarop je films en evenementen kunt beleven. Hieronder lees je meer!

  • Video On Demand

    Van 25 september 12.00 uur t/m 3 oktober zijn er zo’n 150 films op ons Video On Demand-platform doorlopend beschikbaar. Je huurt de film op het tijdstip wat jou goed uitkomt. Na betaling en start van de player is de film 48 uur voor jou beschikbaar. Vink ‘On demand’ aan in het programmaoverzicht en kies je favorieten!

  • Live evenementen

    Tijdens het festival kun je online deelnemen aan live evenementen. Denk aan de dagelijkse talkshow, masterclasses en natuurlijk de uitreiking van de Gouden Kalveren tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala. Deze evenementen vinden plaats op een vast tijdstip en zijn niet altijd achteraf terug te kijken.

  • VOD Limited

    Van 26 september t/m 3 oktober komen er ook iedere dag exclusieve vertoningen van de nieuwste, niet te missen Nederlandse producties online. Deze producties komen op een vast tijdstip online en zijn vanaf dat moment gedurende 48 uur te bekijken. Daarna verdwijnen ze weer van onze website. Houd onze social media in de gaten voor updates.


Online te zien


Ook interessant