Podcasts over Nederlandse film

Film gaat verder dan alleen kijken. Op deze pagina vind je allerlei podcasts en luistertips voor de momenten dat je even niet naar een beeldscherm wil of kan kijken. Ideaal tijdens een lange autorit, je dagelijkse ommetje of om even te ontspannen voor het slapen gaan.

Yous & Yay op het festival

Shady El-Hamus bij Yous & Yay

Yous & Yay tijdens het NFF

Dit jaar waren Yous & Yay wederom op het festival aanwezig. En deze keer was regisseur Shady El-Hamus te gast. Luister de podcast via onderstaande button.

2doc podcast logo

2doc.nl

In deze podcast nemen filmkenner Helmut Boeijen en 2doc.nl-redacteur Kitty Munnichs je mee in de bijzondere wereld van de documentaire. Ze spreken elkaar, filmmakers en hoofdpersonen en ze tippen documentaires die je absoluut wilt zien.

Movie Insiders

MovieInsiders

Al sinds 2008 bespreken Gudo en John wekelijks 2 filmtitels waarvan minstens één gloednieuwe. De gesprekken worden afgewisseld met filmmuziek en elke aflevering eindigt met een 'Top 5'.

Op de vijfde rij pc

Op de vijfde rij

Cesar Majorana vertelt bijzondere filmverhalen en neemt de luisteraar mee achter de schermen van de belangrijkste filmfestivals. Wat maak je als jonge regisseur mee als je in Cannes probeert een voet tussen de deur te krijgen? En wat is er overgebleven van een manifest uit 1999 om een einde te maken aan ‘de dictatuur van het realisme’ in de Nederlandse cinema? Gemaakt door VPRO Cinema en Eye Filmmuseum.

De film als een kroket 2

De film als een kroket

Een podcast over bekende én onbekende Nederlandse filmklassiekers waarin Adeline van Lier met co-host & dochter MaxMijs Brouwer de confrontatie aangaat over spraakmakende films uit de vorige eeuw.

Scripts off screen pc

Scripts off screen

Iedere scenarist heeft wel een scenario liggen dat helaas nooit verfilmd is. Scripts Off Screen onttrekt de mooiste van deze verhalen aan de vergetelheid en geeft ze alsnog een podium.

NFF bezoeker in wit gekleed wijst naar links

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven