Podcasts over Nederlandse film

Meer weten over Nederlandse films en series? Luister een podcast! Ideaal tijdens je dagelijkse ommetje, tijdens huishoudelijke taken of om even te ontspannen voor het slapen gaan. Wij zetten hier podcasts over Nederlandse films en series op een rijtje!

 

NFF podcasts

Het Nederlands Film Festival maakte in 2020 twee podcasts mogelijk: de CutCast en Topics. Heb je deze gemist? Ze zijn nog altijd te beluisteren.

 • De CutCast

  In tijden dat alles kut is” spreken Hein van Joolen en Julius Ponten met mensen uit de hele filmketen. Met podcastgasten als regisseur Mees Peijnenburg, casting director Rebbeca van Unen, showrunner Achmed Akkabi en acteur Jan Kooijman.

  Nu luisteren
 • Forum van de Regisseurs: Topics

  Topics is de vierdelige podcastserie van het Forum van de Regisseurs, NFF’s podium voor eigenzinnige makers. Elke podcast wordt er met verschillende regisseurs gesproken over 1 thema, bijvoorbeeld de dekolonisatie van archieven.

  Nu luisteren

Reeksen

Uren luisterplezier!

 • Camera Loopt

  Anna Drijver praat in Camera loopt met filmmakers, de mensen achter de schermen die allemaal zo onmisbaar zijn voor de productie, maar over wie we eigenlijk maar weinig weten. Elke aflevering spreekt ze met een gast, en komen er luisteraarsvragen en kijktips voorbij. De podcast is te vinden in alle podcast apps en op Spotify.

  Nu luisteren
 • The Spotlight

  Thijs Boermans gaat, in samenwerking met Black Bee Productions, elke week met een acteur een gesprek aan om dieper het acteervak in te duiken. De podcast wordt gepubliceerd in videovorm, maar is ook te beluisteren

  Nu luisteren
 • Topkapi Stories

  Topkapi stories is een podcast van producent Topkapi. De afleveringen bieden een blik backstage van de Topkapi producties: over én met de makers van de films en series. Luister naar de liefde voor film en laat je meenemen in wat er allemaal speelt rondom het filmmaken.

  Nu luisteren
 • Yous & Yay: New Emotions

  Niet honderd procent filmpodcast, maar vanwege de vele filmnamen op de gastenlijst van Yousef gn & Pepijn mag deze podcast niet ontbreken op dit lijstje. Van Nasrdin Dchar tot Hannah Hoekstra: bekende namen uit de Nederlandse filmwereld vertellen over hun vak.

  Nu luisteren

Losse afleveringen

De meeste Nederlandse filmpodcasts berichten over film uit binnen- en buitenland. Wij zetten hier de meest interessante afleveringen over Nederlandse film op een rijtje.

Podcasts over Nederlandse series

 • Mocro Maffia Taxitalk

  In deze speciale ‘recap-reeks’ blikken Yordi Yamali (Neutrale Kijkers) en Alex Mazereeuw (Televisië) wekelijks terug op het derde seizoen van Mocro maffia.

  Nu luisteren
 • ANNE+ podcast

  In het tweede seizoen van ANNE+ start het fictieve hoofdpersonage Anne (Hanna van Vliet) een podcast waarin zij schrijvers interviewt over intimiteit, vriendschap en volwassen worden. Deze podcast is ook echt gemaakt. Hanna van Vliet interviewt als Anne bekende queer schrijvers Nina PolakHanna BervoetsPete Wu, ​​​​​Esther Duysker en Gijs van der Sanden in de ANNE+ Podcast.

  Nu luisteren
Mis je iets?

Deze pagina over podcasts over Nederlandse films, series en Nederlandse filmmakers is continu in ontwikkeling. Mis jij een podcastreeks of podcastaflevering op deze pagina? Laat het ons weten via Instagram of Twitter, of stuur jouw suggestie naar [email protected]