Nederlandse films in de bioscoop en on demand

Nederlandse films in de bioscoop bezoeken? Of bekijk je liever Nederlandse films op Netflix en andere on-demand platforms? Het NFF maakt je wegwijs in welke Nederlandse films en series je op dit moment kunt bekijken en waar. Ook lichten we iedere week drie van onze favorieten uit. Deze week door onze programmeur Claire van Daal:

 • MIJN BIJZONDERE RARE WEEK MET TESS

  MIJN BIJZONDERE RARE WEEK MET TESS is het speelfilmdebuut van Emmy-winnaar Steven Wouterlood. Opnieuw toont hij zich meester in het vertellen van een goed verhaal voor kinderen, dat dan weer grappig en dan weer serieus en ontroerend van toon is. Een avontuur waarin vriendschap centraal staat.

  Bekijk op Biosagenda
 • BLOND, BLUE EYES

  Eind juli overleed de enige echte internationale Nederlandse filmster: Rutger Hauer. In de documentaire BLOND, BLUE EYES, die in 2006 op het NFF in première ging, laat zich bereidwillig portretteren en blijft daarbij geheel in zijn rol, als zichzelf. Die hij niet al te serieus wenst te nemen.

  Bekijk op NPO Start
 • JONGENS

  Van regisseur Mischa Kamp gaat op zondag 29 september KAPSALON ROMY in première op het NFF. Haar film JONGENS veroverde vijf jaar geleden Nederland en de rest van de wereld. En terecht: een fijngevoelige en realisttische film over een ontluikende liefde tussen twee jongens, perfect vertolkt door Gijs Blom en Ko Zandvliet.

  Bekijk op NPO Start
Nu te zien: Interactive

Naast Nederlandse films in de bioscoop brengen we je ook graag op de hoogte van de nieuwste interactive producties van Nederlandse makers. NFF Interactive programmeur Paulien Dresscher tipt:

 

Laatste update: 7 augustus 2019


Nederlandse films in de bioscoop en filmtheaters


Nederlandse films op NPO Start

Nederlandse films op Picl

Nederlandse films op Videoland

Nederlandse films op Netflix

Nederlandse films op Pathé Thuis

Korte films op filmfestival.nl

Het NFF zet iedere maand een nieuwe korte film online. Van een kort drama tot een komische stop motion-film. Jij kunt iedere maand kosteloos genieten van een Nederlandse productie. De nieuwste korte film staat voor je klaar.

Duik in het overzicht van korte films