Interactive tips

Via deze pagina blijf je op de hoogte van de nieuwste interactive events, lees je waar werken van Nederlandse makers te beleven zijn en delen we interessante artikelen. Bovendien lichten we regelmatig tips uit, gegeven door onze Interactive programmeur Paulien Dresscher.


Interactive tips

 

 • DATA ALS KANS

  Data als Kans van Beeld en Geluid is een programma voor onderzoeksjournalisten. De cursusreeks focust op hoe journalisten grootschalige multimediale databronnen kunnen benutten in hun research.

  T/m 24 juni

  Lees op BeeldenGeluid.nl
 • GRAPHITE SYNTHESIZER WORKSHOP MET DEWI DE VREE

  Wil je geluiden zien of beelden horen? In deze video workshop bouw je samen met kunstenaar Dewi de Vree de ‘grafiet synthesizer’.

  Op zaterdag 20 juni

  Lees meer
 • Nxt Museum

  Het eerste museum in Nederland gewijd aan New Media Art! Een ruimte waar kunst en technologie samensmelten om te onderzoeken, te laten zien en te bevragen wat de toekomst brengt. Dompel jezelf onder in multi-sensorische tentoonstellingen die je aannames en open geest uitdagen!

  Geopend vanaf 29 augustus

  Lees meer
 • #COVIDCREATIVESTOOLKIT

  Een set samengestelde (meestal gratis) open source bronnen ter ondersteuning beoefenaars van creatieve beroepen, die hun praktijk moeten migreren naar digitale omgevingen, en geen tijd hebben om veel uit te zoeken.

  Lees meer
 • THUISWERKEN IN DE PUBLIC STACK

  Nu een groot deel van Nederland thuis aan het werk is, verplaatst veel werk zich naar online oplossingen. Veel van de beschikbare tools zijn gebaseerd op businessmodellen van extractie, surveillance en tracking.

  Waag doet onderzoek naar open, veilige en eerlijke alternatieven voor deze tools.

  Lees op Waag.nl
 • TOOL OM TE VIDEOBELLEN: JITSI

  Alles over de videobeltool Jitsi, met extra aandacht voor veiligheid en privacy.

  Lees op Bittsoffreedom.nl