Interactive tips

Via deze pagina blijf je op de hoogte van de nieuwste interactive events, lees je waar werken van Nederlandse makers te beleven zijn en delen we interessante artikelen. Bovendien lichten we regelmatig tips uit, gegeven door onze Interactive programmeur Paulien Dresscher.


 

 • Uitgelicht: IDFA

  IDFA DocLab laat met het programma Do {not} touch zowel op locatie in Amsterdam als online een groot aantal veelal interactieve projecten zien van over de hele wereld. Nieuwe manieren van verhalen vertellen komen aan bod in dome viewings, installaties, interactieve audiowandelingen, digitale non-fictie kunstwerken en op verschillende online platforms.

  Bekijk meer

Interactive tips

 • Nxt Museum

  Het eerste museum in Nederland gewijd aan New Media Art! Een ruimte waar kunst en technologie samensmelten om te onderzoeken, te laten zien en te bevragen wat de toekomst brengt. Dompel jezelf onder in multi-sensorische tentoonstellingen die je aannames en open geest uitdagen!

  Lees meer
 • #COVIDCREATIVESTOOLKIT

  Een set samengestelde (meestal gratis) open source bronnen ter ondersteuning beoefenaars van creatieve beroepen, die hun praktijk moeten migreren naar digitale omgevingen, en geen tijd hebben om veel uit te zoeken.

  Lees meer
 • THUISWERKEN IN DE PUBLIC STACK

  Nu een groot deel van Nederland thuis aan het werk is, verplaatst veel werk zich naar online oplossingen. Veel van de beschikbare tools zijn gebaseerd op businessmodellen van extractie, surveillance en tracking.

  Waag doet onderzoek naar open, veilige en eerlijke alternatieven voor deze tools.

  Lees op Waag.nl
 • TOOL OM TE VIDEOBELLEN: JITSI

  Alles over de videobeltool Jitsi, met extra aandacht voor veiligheid en privacy.

  Lees op Bittsoffreedom.nl