Interactive tips

Via deze pagina blijf je op de hoogte van de nieuwste interactive events, lees je waar werken van Nederlandse makers te beleven zijn en delen we interessante artikelen. Bovendien lichten we regelmatig tips uit, gegeven door onze Interactive programmeur Paulien Dresscher.


 

 • Uitgelicht: Theater Utrecht zoekt creatieve denkers

  Wil je meeschrijven aan de verhalen van morgen waarbij technologie, innovatie, co-creatie en inclusiviteit een hoofdrol hebben? Dan is dit misschien iets voor jou: Theater Utrecht zoek creatieve denkers!
  Lees meer

Interactive tips

 • Uncloud

  Het beloven spannende tijden te worden in Utrecht dit voorjaar. Als het mogelijk is maken meer dan twintig nationale en internationale kunstenaars van 10 april t/m 2 mei het voormalig Pieter Baan Centrum onveilig met multi-media performances en interactieve audio-visuele installaties.
  Blijf op de hoogte
 • BIG VILLAGE

  Loop op virtuele wijze door het door bommen verwoeste Iraans-Koerdische dorp uit de kindertijd van Beri Shalmashi, een van de regisseurs, en luister naar de indrukwekkende verhalen van oud-bewoners. De installatie van BIG VILLAGE was te zien op de NFF Interactive Expo in september 2020 en is ook te zien online.

  Bekijk nu
 • Nxt Museum

  Het eerste museum in Nederland gewijd aan New Media Art! Een ruimte waar kunst en technologie samensmelten om te onderzoeken, te laten zien en te bevragen wat de toekomst brengt. Dompel jezelf onder in multi-sensorische tentoonstellingen die je aannames en open geest uitdagen!

  Lees meer
 • #COVIDCREATIVESTOOLKIT

  Een set samengestelde (meestal gratis) open source bronnen ter ondersteuning beoefenaars van creatieve beroepen, die hun praktijk moeten migreren naar digitale omgevingen, en geen tijd hebben om veel uit te zoeken.

  Lees meer
 • THUISWERKEN IN DE PUBLIC STACK

  Nu een groot deel van Nederland thuis aan het werk is, verplaatst veel werk zich naar online oplossingen. Veel van de beschikbare tools zijn gebaseerd op businessmodellen van extractie, surveillance en tracking.

  Waag doet onderzoek naar open, veilige en eerlijke alternatieven voor deze tools.

  Lees op Waag.nl
 • TOOL OM TE VIDEOBELLEN: JITSI

  Alles over de videobeltool Jitsi, met extra aandacht voor veiligheid en privacy.

  Lees op Bittsoffreedom.nl