CutCast

In tijden dat alles kut is spreken Hein van Joolen en Julius Ponten met mensen uit de hele filmketen. Die keten die zo belangrijk is voor het vermaken, verlichten van de mens. We zien onze buffers verdampen en weten niet wanneer we weer aan de slag kunnen. Kunnen onze ouders niet meer knuffelen en ons vermaken met vrienden en geliefden.

In de CutCast zoeken Hein en Julius verhalen, inspiratie en verbondenheid in een tijd dat alles onzeker is. Gedeelde smart is halve smart. Afgelopen jaar zijn de eerste stappen gezet om de kop en de staart van de filmketen meer te verbinden. Nu is het moment om die verbondenheid een gezicht te geven en te tonen dat we ook in deze tijden samen worstelen om deze tegenslag te boven te komen. Op zoek naar verhalen, vergezichten, inspiratie, tips en af toe een grap. — Mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Film Festival.

Seizoen 2

Seizoen 2 van de CutCast stond compleet in het teken van de NFF Talentdagen. Julius en Hein spraken met de vers afgestudeerde makers Zino Bakker (Hartenprins), Mayis Rukel (The Pendant) en Linus Kropp (Martin Malibu).

Seizoen 1

Het eerste seizoen van de CutCast! De eerste reeks afleveringen begon in het voorjaar met een gesprek met Mees Peijnenburg naar aanleiding van zijn debuutfilm Paradise Drifters en eindigde op het NFF 2020, met regisseur en NFF-oprichter Jos Stelling als gast.

Over de hosts

Hein van Joolen en Julius Ponten gaan tweewekelijks het gesprek aan met diverse aansprekende mensen uit de gehele filmketen en hier en daar een mental expert. Hein en Julius kennen elkaar al jaren. Zoals velen in de industrie kennen ze hun pieken en dalen in deze industrie vol mensen gedreven door passie voor hun vak. Hein is een ervaren distributeur met ervaring in de independent en studio-kant. Julius produceerde o.a. Rabat en Wolf, organiseerde honderden feesten en richt zich nu op het creëren van films en cultureel gedreven initiatieven.