CutCast

In tijden dat alles kut is spreken Hein van Joolen en Julius Ponten met mensen uit de hele filmketen. Die keten die zo belangrijk is voor het vermaken, verlichten van de mens. We zien onze buffers verdampen en weten niet wanneer we weer aan de slag kunnen. Kunnen onze ouders niet meer knuffelen en ons vermaken met vrienden en geliefden.

In de CutCast zoeken Hein en Julius verhalen, inspiratie en verbondenheid in een tijd dat alles onzeker is. Gedeelde smart is halve smart. Afgelopen jaar zijn de eerste stappen gezet om de kop en de staart van de filmketen meer te verbinden. Nu is het moment om die verbondenheid een gezicht te geven en te tonen dat we ook in deze tijden samen worstelen om deze tegenslag te boven te komen.

Op zoek naar verhalen, vergezichten, inspiratie, tips en af toe een grap. — Mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Film Festival.

 

Over de hosts

Hein van Joolen en Julius Ponten gaan tweewekelijks het gesprek aan met diverse aansprekende mensen uit de gehele filmketen en hier en daar een mental expert. Hein en Julius kennen elkaar al jaren. Zoals velen in de industrie kennen ze hun pieken en dalen in deze industrie vol mensen gedreven door passie voor hun vak. Hein is een ervaren distributeur met ervaring in de independent en studio-kant. Julius produceerde o.a. Rabat en Wolf, organiseerde honderden feesten en richt zich nu op het creëren van films en cultureel gedreven initiatieven.


 

 • S1E08: Jos Stelling

  Voor de laatste episode van het eerste seizoen zijn we te gast op de 40ste editie van het Nederlands Film Festival. En niemand anders dan Jos Stelling is onze gast. Hij is niet alleen de grondlegger van de Nederlandse Filmdagen (de voorloper van het NFF) en een van de belangrijkste filmmakers die ons land rijk is, maar ook eigenaar van twee filmhuizen in Utrecht, met een derde die binnenkort open gaat. We praten met Jos over het veranderende filmlandschap. En over zijn drang om altijd maar zelf de mouwen op te stropen en zijn omgeving naar zijn hand te zetten.

 • S01E07: Jan Kooijman

  Afgelopen week hadden we een zeer open gesprek met Jan Kooijman. Over durven stoppen en nieuwe stappen zetten, een plek zoeken waar je jezelf kan zijn en je dromen najagen. 90 minuten luister genot met een zeer ambitieuze acteur en presentator.

 • S01E06: Ashar Medina

  In de kelder van Eye Filmmuseum spreken we met Ashar Medina. Over de balans vinden tussen activisme en schrijven. En schrijven kan hij. JUNGLE, TOM ADELAAR en MOCRO MAFFIA kwamen al uit zijn pen, of toetsenbord. Onlangs nam hij samen met een aantal anderen het initiatief voor KLEUR een aanjager die door honderden vak zusters en broeders werd ondertekend om meer Kleur te brengen in de Nederlandse film en TV wereld.

 • S01E05: Antoinette Beumer

  Antoinette Beumer, vooral bekend als regisseur van oa De Gelukkige Huisvrouw en Soof, is een kameleon die elke 7 jaar een ander jasje aantrekt. Tv maken, films regisseren, een boek schrijven en nu chef drama bij Videoland – niets in het medialandschap is Antoinette vreemd.

  Als Julius niet was vergeten op ‘record’ te drukken was dit naast een heel fijn gesprek ook nog eens beter verstaanbaar geweest. Dankzij sound-wizard Hugo Rejas klinkt het nog enigszins acceptabel – dank daarvoor!

 • S01E04: Rebecca van Unen

  Rebecca van Unen is al 20 jaar een succesvol Casting director. Ze start in deze aflevering een lobby voor een Gouden Kalf voor Casting directors, legt uit hoe ze haar boosheid niet meer laat bepalen wat ze doet en waarom acteurs altijd nee moeten kunnen zeggen.

 • S01E03: Kadir Selçuk

  Voor de derde aflevering spreken Hein en Julius met Kadir Selçuk. Als eigenaar van The Movies en De FilmHallen is hij de grootste onafhankelijke bioscoopuitbater van Amsterdam. Op zijn oude werkplek in Rotterdam praten we over popcorn, liefde en pijn.

 • S01E02: Achmed Akkabi

  Daar zijn we weer met episode 2 van De CutCast. We zijn te gast bij het productiekantoor van Achmed Akkabi, Tebbernekkel, in Amsterdam Noord. Waarschijnlijk is dit de meest professionele uitzending want hij heeft een heuse podcast-studio in zijn kantoor gebouwd. Aanleiding voor ons gesprek is hoe belangrijk content is, zeker in deze Corona-tijd. Achmed kon daar samen met Videoland in voorzien door MOCRO MAFFIA seizoen 2 vervroegd uit te brengen.

 • S01E01: Mees Peijnenburg

  Voor onze eerste aflevering hebben we regisseur/scenarist Mees Peijnenburg zo gek gekregen om aan te schuiven. Aanleiding voor het gesprek is zijn regiedebuut PARADISE DRIFTERS,  dat door de Coronacrisis niet in april uit kon gaan. Er wordt gesproken over de totstandkoming van de film en hoe eenzaamheid een rol speelt in onze levens en zijn werk.