Nu kijken

Het NFF maakt je wegwijs in welke Nederlandse films en series je op dit moment kunt bekijken en waar, en wat er nog meer aan komt. Want buiten dat we je iedere maand zelf een film aanbieden, zoeken we ook voor je uit waar je nog meer kan bekijken. Duik hieronder in het overzicht:

Iedere maand een gratis korte film

Het NFF zet iedere maand een nieuwe korte film online. Van een kort drama tot een komische stop motion-film. Jij kunt iedere maand kosteloos genieten van een Nederlandse productie. Het hele overzicht vind je hier. De nieuwste korte film staat voor je klaar. Deze maand is dat HOT TEA: een getekende animatie waarin een man zich laat bedwelmen door de dampen van een glas hete thee. Juist als zijn genot zich opbouwt tot een sensueel hoogtepunt ligt een anticlimax op de loer.

De nieuwste korte films:

Nu in bioscoop en On Demand

Het NFF maakt je wegwijs in welke Nederlandse films en series je op dit moment kunt bekijken en waar.

Bekijk het aanbod

We lichten iedere week drie van onze favorieten voor je uit. Deze week uitgelicht door onze programmeur Claire:

 

 • MIJN BIJZONDERE RARE WEEK MET TESS

  MIJN BIJZONDERE RARE WEEK MET TESS is het speelfilmdebuut van Emmy-winnaar Steven Wouterlood. Opnieuw toont hij zich een meester in het vertellen van een goed verhaal voor kinderen, dat dan weer grappig en dan weer serieus en ontroerend van toon is. Een avontuur waarin vriendschap centraal staat.

  Bekijk op Biosagenda
 • JONGENS

  Van regisseur Mischa Kamp gaat op zondag 29 september KAPSALON ROMY in première op het NFF. Haar film JONGENS veroverde vijf jaar geleden Nederland en de rest van de wereld. En terecht: een fijngevoelige en realisttische film over een ontluikende liefde tussen twee jongens, perfect vertolkt door Gijs Blom en Ko Zandvliet.

  Bekijk op NPO Start
 • BLOND, BLUE EYES

  Vorige week overleed de enige echte internationale Nederlandse filmster: Rutger Hauer. In de documentaire BLOND, BLUE EYES, die in 2006 op het NFF in première ging, laat zich bereidwillig portretteren en blijft daarbij geheel in zijn rol, als zichzelf. Die hij niet al te serieus wenst te nemen.

  Bekijk op NPO Start

De nieuwste trailers

De nieuwste trailers vind je op het YouTube-kanaal van het Nederlands Film Festival. Zo blijf je op de hoogte van de laatste Nederlandse producties. Op het NFF Youtube-kanaal vind je niet alleen trailers, maar ook behind-the-scenes video’s, festivalreports, en opnames van de NFF Talkshow.

Bekijk de allernieuwste trailers


Nederlandse interactives

Technologische ontwikkelingen geven nieuwe dimensies aan het vertellen van verhalen, waarbij interactiviteit vaak een grote rol speelt of de impact van technologie op onze wereld aan bod komt. De tien kanshebbers op het Gouden Kalf voor Beste Interactive zijn tijdens het festival gratis te bekijken op de Interactive Expo. Kun je niet wachten en ben je nu al op zoek naar festivals of tentoonstellingen waar je Nederlandse interactieve projecten kunt bekijken? Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Into The Great Wide Open: Soundshapes

30 en 31 augustus – Het kunstprogramma van Into The Great Wide Open bevat een geluidskunstinstallatie van Daniel Maalman. Op basis van omgevingsgeluiden van het festival heeft hij een volledige ruimte omgebouwd naar een geluidservaring.

Meer info


L’OR Gouden Kalveren Gala 2018

Of je nou de livestream van het L’OR Gouden Kalveren Gala gemist hebt, of hem nog een keer wil kijken. Je vindt hem hier terug.

Bekijk meer over het L’OR Gouden Kalveren Gala 2018


Shortalkz Interviews

Diepte-interviews (in samenwerking met Shortcutz Amsterdam) met onder andere: Gijs Naber, Bero Beyer, Thekla Reuten, Mardou Jacobs, Susan Visser, Olivia Lonsdale, Hany Abu-Assad, Martin Koolhoven en Roel Reiné. Je bekijkt ze hier:


Nagenieten van NFF 2018

Dit was NFF 2018: vier Blikverruimers, ruim 275 films, verdiepende masterclasses, grensverleggende cinema, veel jonge talenten, VR-exposities en interactieve installaties, een bruisend NFF Festivalhart, de NFF Talkshow met Art Rooijakkers en Eva Cleven én de uitreiking van de Gouden Kalveren. We hebben genoten! Jij ook? Hieronder zie je het festivaloverzicht en kun je nog even nagenieten met de NFF Aftermovie. Tot volgend jaar!

Bekijk het festivaloverzicht