Nu kijken

Het NFF maakt je wegwijs in welke Nederlandse films en series je op dit moment kunt bekijken en waar, en wat er nog meer aan komt. Want buiten dat we je iedere maand zelf een film aanbieden, zoeken we ook voor je uit waar je nog meer kan bekijken. Duik hieronder in het overzicht:

Iedere maand een korte film

Het NFF zet iedere maand een nieuwe korte film online. Van een kort drama tot een komische stop motion-film. Jij kunt iedere maand kosteloos genieten van een Nederlandse productie. Het hele overzicht vind je hier. De nieuwste korte film staat voor je klaar. Deze maand is dat VLAM: een kort drama waarin Emma’s vakantie met haar beste vriendin Julia wordt verstoord door de komst van een groepje Franse jongens. Ze wordt plots geconfronteerd met onverwachte gevoelens.

De nieuwste toevoegingen:

Nu in bioscoop en On Demand

Het NFF maakt je wegwijs in welke Nederlandse films en series je op dit moment kunt bekijken en waar.

Bekijk het aanbod

We lichten iedere week drie van onze favorieten voor je uit. Deze week uitgelicht door onze programmeur Claire:

 

 • GOD ONLY KNOWS

  De nieuwe speelfilm van Mijke de Jong heeft een cast om je vingers bij af te likken: Monic Hendrickx, Elsie de Brauw en Marcel Musters in de rol van twee zussen en een broer. Boeiende familieperikelen te over.

  Bekijk op Biosagenda
 • AANMODDERFAKKER

  Met AANMODDERFAKKER maakte Michiel ten Horn een verpletterend speelfilmdebuut, in 2014 werden drie Gouden kalveren verzilverd door acteur Gijs Naber, scenarist Anne Barnhoorn en Pupkin-producenten Iris Otten, Sander van Meurs en Pieter Kuijpers.

  Bekijk op Netflix
 • BRAM FISCHER

  BRAM FISCHER: een indrukwekkend verhaal over het Rivoniaproces (1964), met indrukwekkende acteurs: Peter Paul Muller won met zijn titelrol het Gouden Kalf voor Beste Acteur en Sello Motloung was de eerste Zuid-Afrikaan die Nelson Mandela speelde. Regisseur Jean van de Velde schreef ook het met een Gouden Kalf bekroonde scenario.

  Bekijk op Videoland

De nieuwste trailers

De nieuwste trailers vind je op het YouTube-kanaal van het Nederlands Film Festival. Zo blijf je op de hoogte van de laatste Nederlandse producties. Op het NFF Youtube-kanaal vind je niet alleen trailers, maar ook behind-the-scenes video’s, festivalreports, en opnames van de NFF Talkshow.

Bekijk de allernieuwste trailers


Nederlandse interactives

Technologische ontwikkelingen geven nieuwe dimensies aan het vertellen van verhalen, waarbij interactiviteit vaak een grote rol speelt of de impact van technologie op onze wereld aan bod komt. De tien kanshebbers op het Gouden Kalf voor Beste Interactive zijn tijdens het festival gratis te bekijken op de Interactive Expo. Kun je niet wachten en ben je nu al op zoek naar festivals of tentoonstellingen waar je Nederlandse interactieve projecten kunt bekijken? Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

MadNes festival: SeaBlue

5 t/m 7 juli – Een interactief kunstproject op het MadNes Festival van Joris Collier en Gerdie de Jong, dat aandacht vraagt voor de plastic soep die in onze zeeën drijft. Met behulp van plastic geven de kunstenaars en de bezoekers samen vorm aan een installatiekunstwerk, in de vorm van een onderwaterwereld.

Meer info

WeMakeVR – Demo night

11 juli, 18:30 tot 21:30 uur – Bij VondelCS in Amsterdam is binnenkort een VR-Demo night. Dit is een initiatief van WeMakeVR, waarin ze ingaan op het effect van VR en AR onder de jeugd. Daarnaast kunnen de nieuwe Oculus Quest VR-brillen getest worden.

Meer info

Into The Great Wide Open: Soundshapes

30 en 31 augustus – Het kunstprogramma van Into The Great Wide Open bevat een geluidskunstinstallatie van Daniel Maalman. Op basis van omgevingsgeluiden van het festival heeft hij een volledige ruimte omgebouwd naar een geluidservaring.

Meer info


L’OR Gouden Kalveren Gala 2018

Of je nou de livestream van het L’OR Gouden Kalveren Gala gemist hebt, of hem nog een keer wil kijken. Je vindt hem hier terug.

Bekijk meer over het L’OR Gouden Kalveren Gala 2018


Shortalkz Interviews

Diepte-interviews (in samenwerking met Shortcutz Amsterdam) met onder andere: Gijs Naber, Bero Beyer, Thekla Reuten, Mardou Jacobs, Susan Visser, Olivia Lonsdale, Hany Abu-Assad, Martin Koolhoven en Roel Reiné. Je bekijkt ze hier:


Nagenieten van NFF 2018

Dit was NFF 2018: vier Blikverruimers, ruim 275 films, verdiepende masterclasses, grensverleggende cinema, veel jonge talenten, VR-exposities en interactieve installaties, een bruisend NFF Festivalhart, de NFF Talkshow met Art Rooijakkers en Eva Cleven én de uitreiking van de Gouden Kalveren. We hebben genoten! Jij ook? Hieronder zie je het festivaloverzicht en kun je nog even nagenieten met de NFF Aftermovie. Tot volgend jaar!

Bekijk het festivaloverzicht