ma 25 mrt 2019

Zes projecten voor treatmentontwikkeling De Oversteek geselecteerd

De volgende filmplannen zijn geselecteerd voor een treatmentbijdrage in het kader van de dertiende editie van het project De Oversteek. Deze 6 filmplannen werden geselecteerd om te ontwikkelen tot treatment. Later dit jaar worden hieruit 4 projecten geselecteerd om een scenario te ontwikkelen. Begin volgend jaar worden daaruit 2 projecten geselecteerd voor een realiseringbijdrage.

HET EILAND (Gonzalo Fernandez)
Producent: IJswater Films
Scenarist: Ashar Medina

MOLOCH (Nico van den Brink)
Producent: NL Film & TV
Scenarist: Daan Bakker

PARADIJS (Bobbie Koek)
Producent: DOXY
Scenarist: Bobbie Koek

ULTRA! (Sven Bresser)
Producent: Viking Film
Scenarist: Sven Bresser

WHITE BERRY (Sia Hermanides)
Producent: Family Affair Films
Scenarist: Ilse Ott

ZOMERVACHT (Joren Molter)
Producent: Family Affair Films
Scenarist: Britt Snel

De commissie zocht naar projecten die een eigentijds, urgent verhaal vertellen in een krachtige beeldtaal, met internationale (festival)potentie. De (regie)visie van de filmmakers heeft meegewogen in de selectie. Ook de kwaliteit van eerder werk is daarbij meegenomen.

Het project De Oversteek is een samenwerking tussen het Filmfonds, het NPO-fonds, de VPRO, NTR en CoBO om aanstormend talent een kans te geven een artistieke speelfilm te maken.

Regisseurs als Daan Bakker, Ena Sendijarević, Sacha Polak, Jim Taihuttu, Saskia Diesing, Shariff Korver en Remy van Heugten kregen eerder dankzij De Oversteek de kans hun eerste speelfilm te maken.