do 28 mei 2020

ZE NOEMEN ME BABOE geselecteerd voor het Sydney Film Festival

Het Sydney Film Festival (SFF) en European Film Promotion (EFP) presenteren tien Europese films en hun vrouwelijke regisseurs op het Sydney Film Festival: Virtual Edition & Awards. Regisseur Sandra Beerends is hiervoor met ZE NOEMEN ME BABOE geselecteerd.

In nauwe samenwerking met SFF belicht het programma nieuwe werken van enkele bijzondere vrouwelijke regisseurs uit Europa. Meer informatie over het festival is hier te lezen.

De componist van ZE NOEMEN ME BABOE, Alex Simu, won vorige week nog de Buma Award Beste Originele Compositie in Documentaire, Korte Film, Telefilm en Animatie. Daarnaast werd de film door DOK.fest onderscheiden met de VIKTOR DOK.horizonte Prijs voor Beste Documentaire.

Over ZE NOEMEN ME BABOE

ZE NOEMEN ME BABOE bestaat voor 100% uit archiefmateriaal. De documentaire vertelt het verhaal van een Indonesisch kindermeisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog de weg naar haar eigen onafhankelijke leven vindt uit het door kolonialisme gedomineerde Indonesië. In januari is de film bekroond met Kristallen Film, nadat meer dan 10.000 bezoekers de documentaire in de bioscoop hadden gezien.

De film is de rest van het jaar te zien op vele internationale festivals en wordt op de Nederlandse televisie uitgezonden door de NTR.