do 10 jun 2021

Winactie: Filmmakers en acteurs van DE OOST bij jou in de klas!

Winactie: DE OOST
Altijd al les willen krijgen van een professional uit de filmindustrie? Dit is je kans! Schrijf je nu in voor DE OOST in het NFF Educatieprogramma en maak kans op één van de acteurs en/of maker in je klas die jou helpt met je les. Tover jouw klas om tot een echte NFF-bioscoop en bekijk samen de film. Vervolgens ga je aan de slag met nieuw ontwikkeld lesmateriaal dat je een totaal nieuwe kijk geeft op de beleving van de film. Het programma van DE OOST is geschikt voor het voortgezet onderwijs en MBO.

Over DE OOST
DE OOST van Gouden Kalf-winnaar Jim Taihuttu speelt zich af tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog in 1946. Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt hij in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

Bekijk de trailer

Over NFF Filmeducatie

Jaarlijks, aan het begin van het najaar, vindt het Nederlands Film Festival (NFF) plaats. De nieuwste speelfilms, documentaires, animaties, korte films, televisiedrama’s, games-, interactieve projecten én tal van evenementen van eigen bodem, worden tijdens het festival gepresenteerd. In een wereld waarin overal om ons heen bewegende beelden te zien zijn, is bedrevenheid in het onderzoeken en interpreteren hiervan essentieel. Zeker als Filmeducatie geen standaard onderdeel is in het Nederlandse onderwijs. Het Nederlands Film Festival wil mediawijsheid stimuleren, o.a. door het aanbieden van lesmateriaal, nagesprekken met makers en het organiseren van workshops door filmprofessionals. Lees meer

Nu alvast aan de slag met filmeducatie
Op de website dewereldvandeoost.nl vind je speciaal ontwikkeld lesmateriaal waarmee je op simpele wijze je leerlingen meeneemt in de wereld van DE OOST.