di 28 apr 2020

Wie wordt de online filmleraar van het jaar?

Het gebruik van film- en bewegende beelden is nog nooit zo relevant en urgent geweest als nu. Film- en beeldeducatie maken onderwijs op afstand gedurende COVID-19 mogelijk. Het is bewonderenswaardig te noemen hoeveel creatieve en vernieuwende lessen er worden gegeven. Deze omschakeling vraagt veel van leraren. Het Nederlands Film Festival en het Netwerk Filmeducatie zoeken vanaf 23 april voor de derde keer de beste Online Filmleraar van het Jaar.

De genomineerden 2019. Foto Anna van Kooij

Nomineer een leraar

Vanaf 23 april kunnen leerlingen, leraren, schooldirecties, ouders, buren, vrienden en netwerkleden hun favoriete Online Filmleraar van het Jaar nomineren. De vakjury is bijna rond en bestaat dit jaar uit Martijn Bleekendaal (filmmaker), Kevin Toma (journalist), Marilyn Bartling (die in 2019 de prijs voor beste documentaire als profielwerkstuk won), en Sultan Göksen (docentenopleider HvA). Deze vakkundige jury kiest 19 juni uit de aanmeldingen drie genomineerden. Na de zomer volgt op een (live of online) event, de bekendmaking van de winnaar.
Inschrijven kan t/m 29 mei.

Filmleraar van het jaar 2019 Malu Sanders. Foto Anna van Kooij

Wie is de online filmleraar van het jaar?
Het Netwerk Filmeducatie zoekt filmleraren die het meest optimaal gebruik maken van beeld als didactisch middel voor de online digitale lessen. De lessen van de online filmleraar worden daarom beoordeeld op:
  • vorm: hoe is de film ingezet als middel voor online lesgeven
  • techniek: wat is de kwaliteit van de techniek
  • inhoud: didactiek en leerdoelen
  • na de les: opdracht, differentiatie en leerstijlen
Help mee

Laten we samen de filmleraren in Nederland in de spotlights zetten en op zoek gaan naar De Online Filmleraar van het Jaar!  Meer informatie en inspiratie over de verkiezing en beeldmateriaal vind je op filmleraarvanhetjaar.nl en op de Facebookpagina.

Organisatie

Filmleraar van het jaar is een campagne van het Netwerk Filmeducatie naar idee van het Eye Filmmuseum en Nederlands Film Festival.