vr 19 jul 2019

Vrijwilligers Vrijdag: Tess Hiemstra

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het NFF. Jaarlijks zijn er ruim 350 vrijwilligers aan het werk in verschillende functies: van tickets verkopen aan de kassa en rode lopers leggen op de verschillende festivallocaties, tot het rondrijden van de sterren! Maar wat houdt zo’n vrijwilligersfunctie nou precies in? Iedere week maken we kennis met een vrijwilliger op Vrijwilligers Vrijdag. Deze week: Tess Hiemstra.

Ook vrijwilliger worden?
Meld je aan

Naam:
Tess Hiemstra
Leeftijd: 19 jaar
Functie: Zaalwacht/publieksbegeleider
Vrijwilliger sinds: 2017

1. Leuk je te ontmoeten! Wat was jouw motivatie om je aan te melden als vrijwilliger bij het NFF?
Toen ik in augustus 2017 tijdens de introductietijd in Utrecht een flyer van het NFF ontving, heb ik me direct als vrijwilliger aangemeld. Ik heb altijd een grote interesse gehad in de film- en televisiewereld en vrijwilliger zijn bij het NFF leek me dan ook de uitgelezen mogelijkheid om deze wereld van dichtbij te kunnen ervaren.

2. Wat is jouw achtergrond qua werk of opleiding en in hoeverre kun je dat toepassen tijdens het Nederlands Film Festival?
Momenteel studeer ik Media en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Binnen deze studie worden de vervagende grenzen tussen nieuwe media, film, televisie en theater in onze samenleving bestudeerd. Het diverse aanbod van films, televisieprogramma’s en VR-exposities tijdens het NFF sluit hier dan ook goed bij aan. Vrijwilliger zijn bij het NFF levert mij een leerzame en praktische bijdrage aan mijn studie.

3. Kun je iets vertellen over je functie binnen het team zaalwacht bij het NFF?
De functie van zaalwacht is erg uiteenlopend en omvat allerlei verschillende taken. Zo controleer je kaartjes in de bioscoop of beantwoord je vragen van het publiek. Het leuke aan de functie vind ik dat je in contact staat met festivalbezoekers en het festival van dichtbij meemaakt.

4. Tijdens het NFF heb je de mogelijkheid om van alles te zien en te beleven. Wat is jouw mooiste herinnering?
Het mooiste aan het NFF voor mij is niet een specifieke herinnering, maar het festival als geheel. Er is zoveel te beleven en te ontdekken. Van mijn eerste dienst tot en met het filmgala, ieder jaar geniet ik weer van de gezellige sfeer en de leuke mensen!

5. Wat hoop je mee te maken tijdens de 39e editie van het Nederlands Film Festival?
Ik hoop weer erg leuke mensen te ontmoeten, interessante gesprekken te voeren en goede films te zien. Daarnaast kijk ik ook weer uit naar losgaan op het filmgala met alle andere vrijwilligers!

6. Heb je nog tips voor aanstaande collega’s, een leuke anekdote, of een goede reden waarom mensen zich absoluut moeten aanmelden voor het NFF 2019?
Het NFF biedt je als vrijwilliger een interessante kijk in de film- en televisiewereld binnen een gezellige sfeer!


Meld je aan als vrijwilliger voor het NFF 2019