vr 12 jul 2019

Vrijwilligers Vrijdag: Sophie Buizert

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het NFF. Jaarlijks zijn er ruim 350 vrijwilligers aan het werk in verschillende functies: van tickets verkopen aan de kassa en rode lopers leggen op de verschillende festivallocaties, tot het rondrijden van de sterren! Maar wat houdt zo’n vrijwilligersfunctie nou precies in? Iedere week maken we kennis met een vrijwilliger op Vrijwilligers Vrijdag. Deze week: Sophie Buizert.

Ook vrijwilliger worden?
Meld je aan

Naam:
Sophie Buizert
Leeftijd: 19 jaar
Functie: Bijrijder bakwagen
Vrijwilliger sinds: 2018

1. Leuk je te ontmoeten! Wat was jouw motivatie om je aan te melden als vrijwilliger bij het NFF?
Het leek mij een leuke nieuwe uitdaging. Samen met nieuwe mensen werken aan een grote productie. Nog nooit eerder had ik vrijwilligerswerk gedaan, maar ik ben heel blij dat ik dit jaar weer mee mag werken. Iedereen heeft een toffe mindset en wil met z’n allen hard werken om zo’n leuk festival tot een succes te maken!

2. Wat is jouw achtergrond qua werk of opleiding en in hoeverre kun je dat toepassen tijdens het Nederlands Film Festival?
Ik studeer Grafisch Ontwerp & Illustratie in Utrecht. Ik vind fotografie en film altijd super tof. Mooi beeld maken is het doel van mijn illustraties en grafisch werk. Ik vind het dan ook heel gaaf om te zien dat de filmmakers op het NFF ook een verhaal te vertellen hebben. Dat komt tot uiting in prachtige films.

3. Kun je iets vertellen over je functie binnen het bakwagenteam bij het NFF?
Als bijrijder op de bakwagen rij je mee met de runner en ga je op pad om de juiste spullen op de juiste tijd op de juiste plek te krijgen. Het is gaaf om onderweg te zijn, je handen uit de mouwen te steken en de bouwploeg te ondersteunen door spullen af te leveren zodat zij kunnen doorwerken. Daarnaast is het altijd onwijs gezellig met iedereen! Je leert heel veel nieuwe mensen kennen wanneer je samen onderweg bent en komt op plekken waar je nog nooit geweest bent.

4. Tijdens het NFF heb je de mogelijkheid om van alles te zien en te beleven. Wat is jouw mooiste herinnering?
Ik heb veel mooie herinneringen aan vorig jaar. Vooral de mensen, het samenwerken en de gezelligheid. “De Bouwploeg & Bijrijder BBQ” is toch zeker wel een hoogtepunt: samen met iedereen BBQ’en en afsluiten. Ook het Filmfeest was heel gezellig.

5. Wat hoop je mee te maken tijdens de 39e editie van het Nederlands Film Festival?
Ik weet zeker dat komend jaar net zo leuk wordt als 2018! Ik hoop dat ik een paar films kan zien en weer met leuke, enthousiaste mensen mag samenwerken.

6. Heb je nog tips voor aanstaande collega’s, een leuke anekdote, of een goede reden waarom mensen zich absoluut moeten aanmelden voor het NFF 2019?
Simpelweg: het NFF is echt heel leuk. Schrijf je in!


Meld je aan als vrijwilliger voor het NFF 2019