vr 20 sep 2019

Vrijwilligers Vrijdag: Sabine Hijman

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het NFF. Jaarlijks zijn er ruim 350 vrijwilligers aan het werk in verschillende functies: van tickets verkopen aan de kassa en rode lopers leggen op de verschillende festivallocaties, tot het rondrijden van de sterren! Maar wat houdt zo’n vrijwilligersfunctie nou precies in? Iedere week maken we kennis met een vrijwilliger op Vrijwilligers Vrijdag. Deze week: Sabine Hijman.

Ook vrijwilliger worden?
Meld je aan

Naam:
Sabine Hijman
Leeftijd: 30 jaar
Functie: Kassamedewerker
Vrijwilliger sinds: Dit jaar

1. Leuk je te ontmoeten! Wat was jouw motivatie om je aan te melden als vrijwilliger bij het NFF?
Het lijkt me erg leuk om mee te werken aan een gaaf evenement als het NFF, en daarmee ook een beetje achter de schermen mee te kijken naar de organisatie.

2. Wat is jouw achtergrond qua werk of opleiding en in hoeverre denk je dat te gaan toepassen tijdens het Nederlands Film Festival?
Ik werk nu bij een culturele instelling in Utrecht als barvrouw en baliemedewerker, mijn kennis en ervaring hier kan ik bij het NFF ook goed inzetten.

3. Als nieuwe vrijwilliger krijg je eerst een gesprek met de vrijwilligerscoördinatie. Hoe vond je dat gesprek?
Ik vond het erg leuk om persoonlijk kennis te maken i.p.v. dat alles via mail geregeld wordt. Zo voel ik me meteen gezien en gewaardeerd als vrijwilliger.

4. Waarom heb je voor een functie in het kassateam gekozen?
Ik word er heel blij van om mensen van dienst te zijn en ervoor zorgen dat zij een leuke dag/avond hebben. In het kassateam kom ik dus helemaal tot mijn recht, denk ik.

5. Dit wordt je eerste NFF. Waar heb je het meeste zin in?
Me onderdompelen in de sfeer en me laten verwonderen door goede films.

6. Waarom moeten anderen zich ook aanmelden voor NFF 2019?
Ik zou graag iets noemen om anderen over te halen, maar ik kan nog niet uit ervaring spreken, dus dat durf ik niet te doen!

Meld je aan als vrijwilliger voor het NFF 2019