vr 10 aug 2018

Vrijwilligers-Vrijdag: Pim Vogels

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het NFF. Jaarlijks zijn er ruim 350 vrijwilligers aan het werk in verschillende functies: van tickets verkopen aan de kassa en rode lopers leggen op de verschillende festivallocaties, tot het rondrijden van de sterren! Maar wat houdt zo’n vrijwilligersfunctie nou precies in? Iedere week maken we kennis met een vrijwilliger op Vrijwilligers-Vrijdag. Deze week: één van onze toffe festivalgidsen Pim Vogels. 

Ook vrijwilliger worden?
Meld je dan nu aan voor #NFF2018
Naam: Pim Vogels
Leeftijd: 23 jaar
Functie: festivalgids
Vrijwilligers sinds: 2016

1. Leuk je te ontmoeten! Wat was jouw motivatie om je aan te melden als vrijwilliger bij het NFF?
Ik ben in 2016 begonnen als vrijwilliger om het festival van een andere kant te ervaren en om connecties op te doen, maar ik ben gebleven voor de gezelligheid die het festival met zich mee brengt! In het festivalgidsen-team zie je elk jaar weer bekende gezichten en omdat je veel samen werkt word je echt een hecht team.

2. Wat is jouw achtergrond qua werk of opleiding en in hoeverre kun je dat toepassen tijdens het Nederlands Film Festival?
Ik studeer Communicatie, maar ben werkzaam in de evenementenindustrie. Ook wil ik later aan de slag als filmmaker. Dit komt natuurlijk perfect samen in het filmfestival. Omdat het NFF naar mijn mening zo’n goedlopende organisatie heeft, kan ik juist dingen opsteken die ik in mijn eigen werk weer kan toepassen.

3. Kun je iets vertellen over je functie binnen het team festivalgids bij het NFF?
Als festivalgids ben je het aanspreekpunt voor de bezoeker van het NFF, of gewoon voor de voorbijganger die geen idee heeft wat het festival inhoud. We krijgen voorafgaand aan het festival alles te weten over het programma, zodat we bezoekers films kunnen aanraden, of gewoon de weg kunnen wijzen. Het leukste aan deze functie vind ik de veelzijdige gesprekken die je hebt met de bezoeker. Er zijn altijd wel mensen in voor een praatje!

4. Tijdens het NFF heb je de mogelijkheid om van alles te zien en te beleven. Wat is jouw mooiste herinnering?
Specifieke herinneringen zijn er te veel, dus ik moet toch zeggen de totaalbeleving. Van de persvoorstellingen vooraf, tot de gezelligheid met het team en als geweldige afsluiter natuurlijk het gala!

5. Wat hoop je mee te maken tijdens de 38e editie van het Nederlands Film Festival?
Ik hoop weer geïnspireerd te worden door mensen en gesprekken. En ik hoop natuurlijk dat het weer een gezellig feest gaat worden!

6. Heb je nog tips voor aanstaande collega’s, een leuke anekdote, of een goede reden waarom mensen zich absoluut moeten aanmelden voor #NFF2018?
Als je veel van het programma wilt zien en een super gezellige tijd wilt beleven, meld je vooral aan als festivalgids. Al zal je die gezelligheid bij elk team wel terug kunnen vinden!


Meld je aan als vrijwilliger voor #NFF2018!