vr 31 aug 2018

Vrijwilligers-Vrijdag: Michael Simonse

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het NFF. Jaarlijks zijn er ruim 350 vrijwilligers aan het werk in verschillende functies: van tickets verkopen aan de kassa en rode lopers leggen op de verschillende festivallocaties, tot het rondrijden van de sterren! Maar wat houdt zo’n vrijwilligersfunctie nou precies in? Iedere week maken we kennis met een vrijwilliger op Vrijwilligers-Vrijdag. Deze week: Michael Simonse.

Ook vrijwilliger worden?
Meld je dan nu aan voor #NFF2018
Naam: Michael Simonse
Leeftijd: 28 jaar
Functie: Zaalwacht/publieksbegeleider
Vrijwilligers sinds: 2014

1. Leuk je te ontmoeten! Wat was jouw motivatie om je aan te melden als vrijwilliger bij het NFF?
Ik hoorde een oproep op Radio M Utrecht over dat het NFF op zoek was naar vrijwilligers. Mijn motivatie was: dan ga ik ga mezelf ook opgeven en kijken hoe het mij bevalt. Na vier jaar vind ik het nog steeds heel erg gezellig om te doen!

2. Wat is jouw achtergrond qua werk of opleiding en in hoeverre kun je dat toepassen tijdens het Nederlands Film Festival?
Ik werk als schoonmaker, dus dat is op het Nederlands Film Festival niet echt van toepassing. Ik heb iets anders wat ik in het weekend doe. Dat komt wel in de buurt van het NFF. Ik speel zelf namelijk vaak mee in films of tv-series. Als edelfigurant kom ik vaak in beeld. Dit jaar worden er een paar films vertoond, waar ik ook in speel. Daar kijk ik zeker naar uit!

3. Kun je iets vertellen over je functie binnen het team zaalwacht bij het NFF?
Het team zaalwacht is altijd heel gezellig met elkaar! Elke dienst kom je wel weer een andere zaalwacht tegen. Ook maak je een praatje met de bezoeker tijdens het scannen van tickets. Regelmatig mag ik ook zelf in de zaal gaan zitten en gezellig de film kijken. Na de film heb je soms mensen die hun verhaal willen doen of willen kletsen over de film.

4. Tijdens het NFF heb je de mogelijkheid om van alles te zien en te beleven. Wat is jouw mooiste herinnering?
Dat ik gewoon gezellig een keer met Paul Verhoeven heb gepraat. Het is een hele aardige man! En tijdens mijn dienst in de Stadsschouwburg bij de garderobe kwam Roeland Fernhout zijn jas halen. Maar hij wilde nog niet weggaan, dus maakt hij een praatje met mij. Hij was benieuwd wat de vrijwilligers deden op Nederlands Film Festival. Dat heb ik hem toen even uitgelegd.

5. Wat hoop je mee te maken tijdens de 38e editie van het Nederlands Film Festival?
Ik laat mij elk jaar weer verassen!

6. Heb je nog tips voor aanstaande collega’s, een leuke anekdote, of een goede reden waarom mensen zich absoluut moeten aanmelden voor #NFF2018?
Het Nederlandse Film Festival is gewoon gezellig om te helpen! Je maakt er met elkaar een prachtig feest van. Dat is voor mij een hele goede reden om je aan te melden voor #NFF2018.


Meld je aan als vrijwilliger voor #NFF2018!