vr 13 sep 2019

Vrijwilligers Vrijdag: Liz van Zijderveld

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het NFF. Jaarlijks zijn er ruim 350 vrijwilligers aan het werk in verschillende functies: van tickets verkopen aan de kassa en rode lopers leggen op de verschillende festivallocaties, tot het rondrijden van de sterren! Maar wat houdt zo’n vrijwilligersfunctie nou precies in? Iedere week maken we kennis met een vrijwilliger op Vrijwilligers Vrijdag. Deze week: Liz van Zijderveld.

Ook vrijwilliger worden?
Meld je aan

Naam:
Liz van Zijderveld
Leeftijd: 26 jaar
Functie: Assistent Locatiemanager
Vrijwilliger sinds: 2018

1. Leuk je te ontmoeten! Wat was jouw motivatie om je aan te melden als vrijwilliger bij het NFF?
Ook leuk om jou te ontmoeten, beste lezer. Al meerdere jaren ging ik al als bezoeker naar het NFF en toen ik klaar was met mijn studie zag ik de kans om mij aan te melden als vrijwilliger.

2. Wat is jouw achtergrond qua werk of opleiding en in hoeverre kun je dat toepassen tijdens het Nederlands Film Festival?
Aan de HKU heb ik Illustratie gestudeerd en zelf haal ik in mijn werk ontzettend veel inspiratie uit film en fotografie. Dan is werken bij een filmfestival de beste manier om nog meer in de wereld van film te duiken! Het goed laten verlopen van bijvoorbeeld een Q&A met een filmmaker die je ontzettend bewondert is dan natuurlijk extra leuk.

3. Kun je iets vertellen over je functie als assistent locatiemanager bij het NFF?
In de eerste instantie had ik mij gewoon aangemeld als vrijwilliger zonder een specifieke functie in gedachten te hebben. Maar toen dacht ik: nu ik ben afgestudeerd heb ik in principe veel tijd. Waarom geen fulltime functie als assistent locatiemanager? Het leek mij wel interessant om iets nieuws te proberen en met de trainingen vooraf en mijn gezellige team bij Kinepolis heb ik vorig jaar een geweldige tijd gehad.

4. Tijdens het NFF heb je de mogelijkheid om van alles te zien en te beleven. Wat is jouw mooiste herinnering?
Dat is ongetwijfeld het gala.

5. Wat hoop je mee te maken tijdens de 39e editie van het Nederlands Film Festival?
Een heleboel van hetzelfde als vorig jaar en misschien nog meer!

6. Heb je nog tips voor aanstaande collega’s, een leuke anekdote, of een goede reden waarom mensen zich absoluut moeten aanmelden voor het NFF 2019?
Het NFF is een fantastisch festival! En mijn beste tip is: zorg dat de bloemen droog zijn vóór je ze uitreikt.

Meld je aan als vrijwilliger voor het NFF 2019