vr 24 aug 2018

Vrijwilligers-Vrijdag: Jessica Bakker

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het NFF. Jaarlijks zijn er ruim 350 vrijwilligers aan het werk in verschillende functies: van tickets verkopen aan de kassa en rode lopers leggen op de verschillende festivallocaties, tot het rondrijden van de sterren! Maar wat houdt zo’n vrijwilligersfunctie nou precies in? Iedere week maken we kennis met een vrijwilliger op Vrijwilligers-Vrijdag. Deze week: Jessica Bakker. 

Ook vrijwilliger worden?
Meld je dan nu aan voor #NFF2018
Naam: Jessica Bakker
Leeftijd: 33 jaar
Functie: Bouw & aankleding
Vrijwilligers sinds: 2014

1. Leuk je te ontmoeten! Wat was jouw motivatie om je aan te melden als vrijwilliger bij het NFF?
Ik wilde iets doen voor de stad Utrecht; een bijdrage leveren aan een evenement of iets om de stad nóg leuker te maken. Via via kwam ik bij het NFF terecht. Bouw en aankleding leek me leuk, vooral door de aankleding.

2. Wat is jouw achtergrond qua werk of opleiding en in hoeverre kun je dat toepassen tijdens het Nederlands Film Festival?
Ik werk onder andere als docent op een middelbare school, met pubers dus. Ik geef sociaal-emotionele vaardigheden en natuur-scheikunde. Ik werk graag met mensen samen. Dat doe ik in de bouwploeg en tijdens het NFF ook! Door het NFF ben ik op meer festivals gaan werken als vrijwilliger. Dat vond ik zo leuk dat het een uit de hand gelopen hobby werd. Sinds dit jaar ben ik daarom voor mezelf begonnen als zzp’er met ‘Jestival’ en wil ik mijn werk op festivals uitbreiden.

3. Kun je iets vertellen over je functie binnen het team bouw & aankleding bij het NFF?
We doen van alles: locaties opbouwen vanaf de grond, verven, rode lopers leggen, dingen maken op aanvraag, bijvoorbeeld voor een première of iets dergelijks. Verder ook best wat sjouwen, heel veel lol maken, vlamtosti’s eten en BBQ’en.

4. Tijdens het NFF heb je de mogelijkheid om van alles te zien en te beleven. Wat is jouw mooiste herinnering?
Dat zijn er teveel om op te noemen. Vooral de mensen die ik heb ontmoet en waar ik bevriend mee ben geraakt, brengen nu nog steeds mooie herinneringen. Het gala na afloop is ook elk jaar weer geweldig.

5. Wat hoop je mee te maken tijdens de 38e editie van het Nederlands Film Festival?
Ik wil dit jaar proberen wat meer films te zien, meestal is het zo gezellig met de bouwploeg dat er voor mij niks komt van films kijken. Natuurlijk weer het gala en veel gezelligheid.

6. Heb je nog tips voor aanstaande collega’s, een leuke anekdote, of een goede reden waarom mensen zich absoluut moeten aanmelden voor #NFF2018?
Het NFF is een leuke organisatie om vrijwilligerswerk te doen als je houd van aanpakken, nieuwe dingen leren, jezelf ontwikkelen, nieuwe mensen leren kennen en veel gezelligheid. Doen dus!


Meld je aan als vrijwilliger voor #NFF2018!