vr 02 aug 2019

Vrijwilligers Vrijdag: Gaby van den Bos

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het NFF. Jaarlijks zijn er ruim 350 vrijwilligers aan het werk in verschillende functies: van tickets verkopen aan de kassa en rode lopers leggen op de verschillende festivallocaties, tot het rondrijden van de sterren! Maar wat houdt zo’n vrijwilligersfunctie nou precies in? Iedere week maken we kennis met een vrijwilliger op Vrijwilligers Vrijdag. Deze week: Gaby van den Bos.

Ook vrijwilliger worden?
Meld je aan

Naam:
Gaby van den Bos
Leeftijd: 21 jaar
Functie: Flexteam
Vrijwilliger sinds: 2018

1. Leuk je te ontmoeten! Wat was jouw motivatie om je aan te melden als vrijwilliger bij het NFF?
Waarom ik mee heb gedaan aan het Nederlands Film Festival en dat nu wéér ga doen, is omdat ik het leuk vind om nieuwe mensen te leren kennen en op plekken te komen waar ik niet zo snel kom. Verder vind ik het altijd heel gezellig om als vrijwilliger te werk te gaan en maak ik graag de mensen om mij heen blij! Een kijkje achter het NFF leek mij dan ook een mooie ervaring! Daarnaast ben ik op cultureel gebied altijd wel geïnteresseerd geweest. Vrijwilliger worden bij het NFF bood mij dus de ideale kans aan om te ontdekken, te helpen en om mensen te leren kennen!

2. Wat is jouw achtergrond qua werk of opleiding en in hoeverre kun je dat toepassen tijdens het Nederlands Film Festival?
Ik heb Journalistiek gestudeerd, ben daar helaas wel eerder mee gestopt, maar heb ontzettend veel geleerd! Cameratechnieken, interviewtechnieken, het effect van geluid en licht, noem maar op! Ook heb ik geblogd voor SPRING, een cultureel festival. Bij het NFF kijk je ook naar producties met een brede blik, wil je begrijpen wat de maker in gedachte had en welke boodschap hij of zij wilt overbrengen. Die skills heb ik ook geleerd tijdens mijn studie.

3. Kun je iets vertellen over je functie binnen het flexteam bij het NFF?
Mijn functie was het bijspringen waar ze mij nodig hadden! Ik heb verschillende dingen mogen doen: lunch wegbrengen, zorgen voor het diner voor de crew en artiesten, gastvrouw spelen… en zo stond ik de volgende dag een decorstuk te maken! Heel verschillend dus, maar dat vind ik juist ook zo leuk! Dan heb ik het gevoel dat ik meerdere kanten van het festival zie.

4. Tijdens het NFF heb je de mogelijkheid om van alles te zien en te beleven. Wat is jouw mooiste herinnering?
Het NFF gala vond ik toch wel heel bijzonder! Dansen tussen de acteurs en actrices die eigenlijk het NFF mogelijk maken: zonder hen geen film! Prachtig om te zien hoe iedereen poseert op die rode loper en als je geluk heb zie je opeens zo’n echt Gouden Kalf voorbijschieten!

5. Wat hoop je mee te maken tijdens de 39e editie van het Nederlands Film Festival?
Ik hoop dat ik weer net zo mag genieten als vorig jaar, met veel gezelligheid! Lekker op het honk een film kijken met je collega’s! En natuurlijk hoop ik weer op toffe producties!

6. Heb je nog tips voor aanstaande collega’s, een leuke anekdote, of een goede reden waarom mensen zich absoluut moeten aanmelden voor het NFF 2019?
Mocht jij het ook zo leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten en heb jij ook een voorliefde voor cultuur, of wil je die juist verbreden? Meld je dan nu aan voor het NFF, je zult er geen spijt van krijgen!


Meld je aan als vrijwilliger voor het NFF 2019