vr 26 jul 2019

Vrijwilligers Vrijdag: Bryan Plant

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het NFF. Jaarlijks zijn er ruim 350 vrijwilligers aan het werk in verschillende functies: van tickets verkopen aan de kassa en rode lopers leggen op de verschillende festivallocaties, tot het rondrijden van de sterren! Maar wat houdt zo’n vrijwilligersfunctie nou precies in? Iedere week maken we kennis met een vrijwilliger op Vrijwilligers Vrijdag. Deze week: Bryan Plant.

Ook vrijwilliger worden?
Meld je aan

Naam:
Bryan Plant
Leeftijd: 23 jaar
Functie: Zaalwacht
Vrijwilliger sinds: 2018

1. Leuk je te ontmoeten! Wat was jouw motivatie om je aan te melden als vrijwilliger bij het NFF?
Ik heb als vrijwilliger gewerkt bij het Zeeuwse festival Film by the Sea. Ik vond dat erg leuk, omdat de filmwereld me aanspreekt. Ik hou van film, vind het leuk om artiesten te zien en om met mensen te werken. Op Film by the Sea zag ik een filmpje over het NFF en het leek me leuk om hetzelfde werk te doen bij een ander groot nationaal festival. Het NFF lijkt me leuk omdat het een Nederlands festival is en ik een groot voorstander van de Nederlandse film ben.

2. Wat is jouw achtergrond qua werk of opleiding en in hoeverre kun je dat toepassen tijdens het Nederlands Film Festival?
Ik heb de mbo 3 opleiding Leisure & Hospitality opleiding gedaan in Middelburg. Hospitality kwam hierbij zeer goed van pas, want ik heb geleerd om gastheerschap uit te oefenen.

3. Kun je iets vertellen over je functie binnen het zaalwachtteamt bij het NFF?
Het is een zeer dynamische job. De ene dag sta je bij een Nederlandse filmpremière in de schouwburg, de andere dag zit je met 200 leerlingen in Pathé Rembrandt. Je wisselt op één dag dan ook regelmatig van locatie. De ene keer scan je kaartjes in, de andere keer begeleid je mensen naar hun plaatsen. En… dat alles doe ik steeds met een vriendelijke glimlach.

4. Tijdens het NFF heb je de mogelijkheid om van alles te zien en te beleven. Wat is jouw mooiste herinnering?
Mijn mooiste herinnering is de première van RAFAËL. Het was volgens mij een van de grootste premières van die week. Ik vond het prachtig om al die BN’ers in smoking en feestkleding voorbij te zien trekken. Ik was erg onder de indruk en vond het eerlijk gezegd best een beetje spannend.

5. Wat hoop je mee te maken tijdens de 39e editie van het Nederlands Film Festival?
Ik hoop dat het voor iedereen weer zo’n feestje wordt als vorig jaar en dat de mensen net zo tevreden zijn als toen. Vorig jaar voelde ik me super thuis in het team en ik hoop en verwacht dat dat dit jaar weer zo is.

6. Heb je nog tips voor aanstaande collega’s, een leuke anekdote, of een goede reden waarom mensen zich absoluut moeten aanmelden voor het NFF 2019?
1. Wees altijd op tijd
2. Stel altijd vragen als je iets niet weet of als je twijfelt
3. Wees gastvrij
4. Hou van je werk en laat dat zien
5. En vooral… GENIET!

Aanmelden: Waarom niet?
Als je van films houdt en een van de grootste Nederlandse filmfestivals van dichtbij wilt meemaken, sluit je dan bij ons aan. Je komt in een warm bad, net een familie.

Ik hoorde op een gegeven moment dat we gingen borrelen, maar had geen idee wat dat was. Toen ik er eenmaal was, dacht ik: o, je bedoelt een hapje en een drankje. Zo noemen we dat in Zeeland!


Meld je aan als vrijwilliger voor het NFF 2019