do 21 feb 2019

VECHTMEISJE van Johan Timmers genomineerd voor de EFA Young Audience Award

VECHTMEISJE, de jeugdfilm van regisseur Johan Timmers (LOENATIK, TE GEK!), is een van de drie genomineerde films voor de European Film Academy (EFA) Young Audience Award. De 8ste EFA Young Audience Award-verkiezing, waarbij jonge juryleden bepalen wat de beste Europese jeugdfilm is, vindt plaats op zondag 5 mei in 55 steden in 34 landen. VECHTMEISJE ging afgelopen september in première op de 38e editie van het NFF.

VECHTMEISJE gaat over de twaalfjarige Bo. Als haar ouders in een vechtscheiding verwikkeld raken, verhuist de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Daar introduceert buurmeisje Joy haar bij de kickboksclub. Bo blijkt een natuurtalent en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen. Maar door de scheiding van haar ouders is ze afgeleid en komt de wedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet in dit drama leren zich te beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft.

De andere genomineerden voor de EFA Young Audience Awards zijn LOS BANDO (Christian Lo) uit Noorwegen en Zweden en OLD BOYS (Toby MacDonald) uit de UK en Zweden.

Direct na het evenement zullen, met de steun van Creative Europe – Media Sub- Programme of the European Union, de YAA films ook op diverse online platforms beschikbaar komen voor het grote publiek: EFA Productions, het interne productiebedrijf van EFA, brengt deze films in heel Europa, ondertiteld in 30 Europese talen, uit op Video-on-Demand (T-VoD) platforms, zoals Amazon, Google Play, iTunes, Microsoft en Pantaflix, op het regionale Balkan-platform Cinesquare, en lokale platforms als Filmin.

De EFA Young Audience Award wordt georganiseerd en gepresenteerd door de European Film Academy en EFA Productions met de steun van Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) en Creative Europe – Media Programme of the European Union. De YAA evenementen worden georganiseerd met de steun van de verschillende nationale partners.