di 10 dec 2019

Vanja Kaludjercic nieuwe festivaldirecteur International Film Festival Rotterdam

De 37-jarige Kroatische Vanja Kaludjercic is de opvolger van IFFR’s huidige festivaldirecteur Bero Beyer. Kaludjercic werkte eerder als adviseur, programmeur en projectmanager voor diverse internationale filmfestivals. Ook was ze hoofd van de Holland Film Meeting (HFM) bij het Nederlands Film Festival.

Eveneens coördineerde ze in 2018 het Masterclasses & Talks programma voor IFFR, en selecteerde ze geruime tijd nieuwe filmprojecten voor Rotterdams coproductieplatform CineMart.


Beyer start per maart in zijn nieuwe functie als directeur van het Nederlands Filmfonds, maar eerst zal hij de 49ste editie van IFFR nog aansturen in Rotterdam. Kort hierna zal Kaludjercic officieel aantreden, en gaan coöpereren met huidig zakelijk directeur Marjan van der Haar.

Kaludjercic heeft literatuur en culturele sociologie gestudeerd aan de universiteit van Ljublana. Na haar internationale carrière binnen de filmindustrie – denk aan Kopenhagen, Parijs en Hong Kong –  zal ze zich begin 2020 vestigen in Rotterdam.