vr 16 nov 2018

Tip: Nederlandse documentaires op IDFA komende dagen

Tijdens de 31e editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (14 t/m 25 november 2018) zijn er uiteraard ook Nederlandse documentaires te zien. Zo’n vijftig Nederlandse producties en coproducties worden vertoond op het festival en maar liefst negentien Nederlandse films zijn geselecteerd voor verschillende IDFA competities en gaan tevens in wereldpremière tijdens het festival.

Zo kun je de komende dagen naar de officiële openingsfilm van het festival: KABUL, CITY IN THE WIND van Aboozar Amini, ook geselecteerd voor de IDFA First Appearance competitie. Andere Nederlandse titels in internationale competities zijn: ‘NOW SOMETHING IS SLOWLY CHANGING’ en STONES HAVE LAWS, beiden geregisseerd door Van Brummelen & De Haan en geselecteerd voor de IDFA Feature-Length Competitie. Geselecteerd voor de IDFA Mid-Length Competitie is BUT NOW IS PERFECT, geregisseerd door Carin Goeijers en geproduceerd door Pieter van Huystee Film. TRAPPED IN THE CITY A THOUSAND MOUNTAINS, de eerste korte documentaire van David Verbeek, wordt vertoond in de IDFA Short Documentary Competitie.

IDFA Competitie for Dutch Documentary:

Klik hier voor alle Nederlandse producties die op het festival te zien zijn en tickets.

Extra tip: ook op 2Doc.nl is er in het kader van IDFA veel aandacht voor de Nederlandse documentaire, en kun je online diverse titels bekijken.