Nu kijken

Tip: Nederlandse documentaires op IDFA komende dagen

Nederlandse creatieve documentaires zijn sterk vertegenwoordigd op de hybride editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam. Het festival vindt plaats in Amsterdam, online en in diverse filmtheaters in Nederland. Voor verschillende IDFA secties zijn Nederlandse producties en coproducties geselecteerd.

Nederlandse films op IDFA

White Cube, geregisseerd door Renzo Martens en geproduceerd door Pieter van Huystee, is geselecteerd voor zowel de IDFA Feature-Length Competitie als de Nederlandse Competitie. IDFA presenteert een sterke Nederlandse competitie met nieuwe films van bekende filmmakers als Heddy Honigmann (100UP), Pieter-Rim de Kroon (Silence of the Tides) en Saskia Gubbels (Sheltered). Daarnaast worden in deze sectie films vertoond van veelbelovend nieuw Nederlands talent zoals Sergej Kreso (Here We Move Here We Groove) en Tami Ravid (In His Image).Lost on Arrival, geregisseerd en geproduceerd door Esther Polak en Ivar van Bekkum, zal te zien zijn in de IDFA Competitie voor Korte Documentaire. Geselecteerd voor IDFA Competition for Kids & Docs zijn Jano & Shiro, a Brothers ’Journey (Els van Driel & Eefje Blankevoort) en Skies Above Hebron (Esther Hertog & Paul King).Verder worden er maar liefst zeven Nederlandse (co) producties vertoond in de verschillende IDFA DocLab en Paradocs secties. Ook op IDFA Forum en Docs for Sale zijn Nederlandse projecten en (co) producties goed vertegenwoordigd.

IDFA Extended

Het grootste documentaire filmfestival ter wereld realiseren ten tijde van Corona, vraagt om een nieuwe aanpak. Dit jaar zet IDFA van 18 november tot en met 6 december de documentaire cinema niet alleen in Amsterdam en online in de schijnwerpers, maar ook in de filmtheaters door heel Nederland. Er worden 7 films vertoond in de theaters door heel Nederland, waaronder de Nederlandse documentaire Silence of the Tides.
ga terug