wo 13 sep 2017

Steun het CineCrowd-project: MI VIDA

CineCrowd is een crowdfundingsorganisatie waar filmmakers hun ideeën kunnen presenteren aan het publiek, op zoek naar financiële steun voor hun filmprojecten. Het NFF zet een aantal filmprojecten in de schijnwerpers. Een van deze projecten is de film MI VIDA. We spraken met de regisseur van deze film, Norbert ter Hall.

Waar gaat de film over?
“MI VIDA gaat over het realiseren van je dromen. Dromen die misschien al heel oud zijn of onrealistisch lijken.
Ik kreeg ooit op de kunstacademie les van een lerares die tegen mij zei: ‘als je jezelf niet kietelt dan lach je nooit’. We moeten ons eerst zelf gelukkig maken voordat we anderen gelukkig kunnen maken. Volgens mij geldt dat ook voor onze dromen.
Loes Luca speelt de rol van kapster Lou. Lou droomt haar hele leven al over een leven in Spanje, maar als alleenstaande moeder moest ze haar gezin en haar zaak draaiende zien te houden. Na haar pensioen besluit ze om een klein deel van haar droom te realiseren door een cursus Spaans in Spanje te gaan volgen. Aangemoedigd door haar Spaanse lerares probeert ze vervolgens meer van haar droom te realiseren, maar dat stuit op sterke tegenstand van haar volwassenen kinderen.”

Wat maakt de film bijzonder?
“Roos Ouwehand schreef het prachtige en heel persoonlijke scenario speciaal voor de twee hoofdrolspeelsters. Net als een maatpak die op maat gemaakt moet worden. Het Spaanse decor maakt de film natuurlijk ook bijzonder.”

Waarom moet het publiek jullie film steunen?

“Niks moet, maar het zou ons wel enorm helpen om deze bijzondere film ook echt gemaakt te krijgen. Er zijn niet zoveel films met oudere vrouwen in de hoofdrol, terwijl ik denk dat die juist een hoop te vertellen hebben. Daarnaast is het een fantastische manier om het publiek bij het hele proces van het maken van de film te betrekken.”

Bekijk de teaser:

Wil jij dit project steunen en Norbert helpen om zijn film te realiseren? Met jouw bijdrage kun je onder meer een solo reis naar de filmset in Spanje winnen! Klik hier om naar de website van CineCrowd te gaan en lees er meer over.