ma 03 sep 2018

Stem vanaf nu voor het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek

DIKKERTJE DAP, HUISVROUWEN BESTAAN NIET en BANKIER VAN HET VERZET zijn de drie Nederlandse films die het afgelopen jaar de meeste bioscoopbezoekers trokken en meedingen naar het felbegeerde Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek. Heel september kan gestemd worden op deze top drie van best bezochte Nederlandse bioscoopfilms. Iedereen kan via www.goudenkalfvanhetpubliek.nl stemmen op zijn favoriete publieksfilm tot 30 september middernacht. Stemmers maken bovendien kans op een jaar lang gratis naar de bioscoop. De winnaar wordt op de slotavond van het Nederlands Film Festival 2018 bekendgemaakt.

De beste bezochte publieksfilms van het afgelopen jaar die kans maken op het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek verschillen in genre. DIKKERTJE DAP, geregisseerd door Barbara Bredero met in de hoofdrollen Liam de Vries, Martijn Fischer en Yannick van de Velde, is een familiefilm. HUISVROUWEN BESTAAN NIET van filmmaker Aniëlle Webster is een komedie met acteurs Loes Luca, Jelka van Houten en Eva van de Wijdeven. BANKIER VAN HET VERZET met hoofdrolspelers Barry Atsma en Jacob Derwig is een thriller van regisseur Joram Lürsen.

In de avond van vrijdag 5 oktober, voorafgaand aan het L’OR Gouden Kalveren Gala, maakt RTL Boulevard in een live-uitzending de winnaar bekend van het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek. Aan het Gouden Kalf van het Publiek is voor de producent van de winnende film een bedrag gereserveerd van € 30.000 dat te besteden is aan de productie van een nieuwe Nederlandse film. Stichting Abraham Tuschinski Fonds stelt voor het vierde jaar de geldprijs ter beschikking om Nederlandse filmproducties te stimuleren.

Klik hier om te stemmen