wo 12 jul 2017

Shortalkz video-interview met Sigrid ten Napel

In samenwerking met Shortcutz Amsterdam bieden we een volgende serie van de Shortalkz video-interviews aan. Na Rosto en regisseur Roel Reiné is het nu de beurt aan actrice Sigrid ten Napel. In deze aflevering vertelt ze over hoe acteren nooit een keuze voor haar is geweest en hoe zij probeert te groeien in haar vak. 

Sigrid ten Napel (1993) is actrice. Sinds 2015 is ze afgestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht. Sigrid debuteerde met haar rol in ATLANTIS, waarna ze al snel speelde in de One Night Stand: MAITE WAS HIER van Boudewijn Koole. Sigrid werd onder meer bekend door haar rol in de televisieseries PENOZA en OVERSPEL. De laatste serie won op het Nederlands Film Festival in 2012 de Gouden Kalf in de categorie Televisiedrama. Inmiddels heeft ze al heel wat rollen op haar naam staan. Zo werd ze voor haar rol als de 16-jarige Anne in de film ZOMER in 2014 genomineerd voor een Gouden Kalf en in 2015 met de film PRINS voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Vorig jaar was Sigrid nog te zien in de film RIPHAGEN en de One Night Stand: PLANET BEAUTY.    Naast haar acteercarrière nam Sigrid ten Napel deel aan de televisieprogramma’s DE GEVAARLIJKSTE WEGEN VAN NEDERLAND en WIE IS DE MOL?. Dit jaar was Sigrid te zien als Nina in het theaterstuk DE MEEUW, onder regie van Marcus Azzini bij Toneelgroep Oostpool.

“Hoe kom ik als acteur verder? Daarin is soms nee zeggen misschien een grotere investering dan tegen alles ja zeggen.”

Het volledig overzicht van Shortalkz vind je hier

In het afgeronde seizoen twee van Shortalkz verschenen eerder interviews met Eddy TerstallAriane SchluterRemy van HeugtenRaymond ThiryBen SombogaartJoram LürsenGuido van Gennep, Sacha PolakArne ToonenRobert de HoogSan Fu Maltha, Ate de JongErik van SchaaikMarc Schmidt ,  Mees PeijnenburgNina Gantz en Rifka Lodeizen.