do 30 nov 2017

Shortalkz video-interview met Paula van der Oest

Iedere vrijdagochtend presenteren het Nederlands Film Festival en Shortcutz Amsterdam een nieuwe editie van Shortalkz. Deze week praten we met regisseur Paula van der Oest (o.a. ZUS EN ZO, LUCIA B., TONIO). Ze vertelt hoe ze in de filmwereld begonnen is en neemt ons mee in haar werkproces.

Paula van der Oest
Paula van der Oest (1965) volgde de Nederlandse Filmacademie. Ze is werkzaam als scenarist en regisseur. Haar debuutfilm COMA (1994) werd bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama,  BLACK BUTTERFLIES (2011) won het Gouden Kalf voor Beste Speelfilm en voor THE DOMINO EFFECT (2012) ontving ze een Gouden Kalf voor Beste Regie. De door haar geregisseerde film TONIO (2016) ontving een Gouden Kalf in de categorie Beste Montage. Haar film ZUS EN ZO werd genomineerd voor een Oscar in 2003.

“Ik ontwikkel veel films tegelijkertijd. Ik ben altijd aan het schrijven. Met of zonder geld.”

In Shortalkz verschenen eerder interviews met Dana Nechustan en Franky Ribbens, Bero Beyer, Thekla Reuten, Mardou Jacobs, Ariane Schluter, Remy van Heugten, Raymond Thiry, Ben Sombogaart, Joram Lürsen, Guido van Gennep, Sacha Polak, Arne Toonen, Robert de Hoog, San Fu Maltha, Ate de Jong, Erik van Schaaik, Marc Schmidt, Mees Peijnenburg, Nina Gantz en Rifka Lodeizen.