Selectie BoostNL projecten en Talents en Route van NFF Professionals Programma 2018

Voor het BoostNL programma van dit jaar, een samenwerking tussen het Nederlands Film Festival en International Film Festival Rotterdam (IFFR), zijn acht Nederlandse en internationale projecten in ontwikkeling geselecteerd. Deze krijgen deskundige ondersteuning en begeleiding van toonaangevende script-, productie-, verkoop-, distributie- en marketingprofessionals, en maken kennis met mogelijke toekomstige co-producenten. BoostNL start in september 2018 op het NFF in Utrecht en loopt tot januari 2019 op de IFFR PRO dagen in Rotterdam. Het Nederlands Film Festival kondigt ook de selectie van Talent en Route van dit jaar aan, een programma dat veelbelovende en getalenteerde Nederlandse regisseurs en producenten introduceert bij internationale experts.BoostNL selecteert Nederlandse projecten in ontwikkeling en internationale projecten die zijn ondersteund door het Hubert Bals Fonds van IFFR en biedt hen een op maat gemaakt programma. De geselecteerde Nederlandse projecten zijn o.a. METHUSALEM van Floor van der Meulen, wiens 9 DAGEN IN ALEPPO de Beste Korte Film won op het BFI Filmfestival Londen en de Beste Europese Korte Award op de 29ste European Film Awards, en WHEN WE LOST TO THE GERMANS van de Nederlandse graphic novelist en filmmaker Guido van Driel wiens DE WEDEROPSTANDING VAN EEN KLOOTZAK de openingsfilm was van IFFR 2013. De internationale deelnemers zijn o.a. LA HIJA DE TODAS LAS RABIAS van regisseur Laura Baumeister (Nicaragua), wiens korte film ISABEL IM WINTER werd geselecteerd voor Cannes Semaine de la Critique 2016 en EL ROSTRO DE LA MEDUSA van regisseur Melisa Liebenthal (Argentinië), bekroond met de Bright Future Award op IFFR 2016 met LAS LINDAS.De gehele 2018 BoostNL-selectie De geselecteerde Nederlandse projecten:
  • THE LAST RIDE OF THE WOLVES scenario: Alberto De Michele & Simone de Rita - regie: Alberto De Michele - producent: HALAL Pictures (Nederland)
  • METHUSALEM scenario: Bastiaan Kroeger - regie: Floor van der Meulen - producent: Keplerfilm (Nederland)
  • MR. K scenario & regie: Tallulah Schwab - producent: The Film Kitchen (Nederland)
  • TOEN WIJ VAN DE DUITSERS VERLOREN scenario: Bas Blokker & Guido van Driel - regie: Guido van Driel - producent: Family Affair Films (Nederland)
De geselecteerde internationale projecten:
  • LA HIJA DE TODAS LAS RABIAS, scenario & regie: Laura Baumeister – producent: Tanacatana Films/Pomme Hurlante Films (Nicaragua/Frankrijk)
  • THE NEO-NEW ADVENTURES scenario & regie: Qiu Jiongjiong – producent: Little Reunions Culture and Media Co., Ltd. (China)
  • EL ROSTRO DE LA MEDUSA scenario & regie: Melisa Liebenthal – producent: Gentil (Argentinie)
  • TIGER STRIPES scenario & regie: Amanda Nell Eu – producent: Ghost Grrrl Pictures (Maleisie)
Talent en Route Het Talent en Route programma 2018 presenteert opnieuw twee veelbelovende Nederlandse regisseurs en twee getalenteerde producenten aan de internationale experts die in Utrecht aanwezig zijn. De talenten ontmoeten experts uit verschillende disciplines en krijgen de mogelijkheid om zowel zichzelf als hun projecten te presenteren en te promoten.De geselecteerde talenten Regisseur Sven Bresser maakte na zijn afstuderen de korte film L\'ÉTÉ ET TOUT LE RESTE, die in première gaat tijdens het Filmfestival van Venetië 2018 en is geselecteerd voor het Toronto International Film Festival 2018 en voor het NFF 2018. Zijn One Night Stand FREE FIGHT gaat tevens in premiere op het NFF 2018. Regisseur Rosanne Pel ontving haar masterdiploma aan de Nederlandse Filmacademie in 2015. Daarvoor studeerde ze aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht waar ze in 2011 haar Bachelor voor regie en scenario behaalde. Tijdens haar studie maakte ze verschillende korte films waaronder OUT OF SIGHT (2010), geselecteerd voor het IFFR en winnaar van de NPS New Arrivals Audience Award. De speelfilm LIGHT AS FEATHERS, die deel uitmaakte van de Works-in-progress selectie van 2017, is geselecteerd voor TIFF Discovery 2018 en NFF 2018, en is haar debuutfilm als scenarist en regisseur. Producent Julia Rombout studeerde in 2015 af als filmproducent van de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Kort daarna won ze de FPN Award op het NFF. In 2016 richtte ze haar filmproductiebedrijf July Film op en daarnaast werkt ze ook als junior-producer bij Rinkel Film. Producent Max de Wolf werkte tijdens zijn studie mee aan GEEN KONINGEN IN ONS BLOED van Mees Peijnenburg, die een Gouden Kalf won, en aan videoclips voor onder andere Ronnie Flex. Sinds zijn afstuderen aan de Nederlandse Filmacademie in 2016 is hij verbonden aan productiebedrijf HALAL, waar hij werkte aan producties die onderscheiden werden op o.a. Sundance Film Festival en de Berlinale. Momenteel werkt hij aan een online webserie die eind 2018 in première gaat.Het NFF Professionals Programma Dit jaar is het nieuwe programma van NFF Professionals opgebouwd rondom de vier pijlers Stimuleren, Inspireren, Ontmoeten en Agenderen. De co-productiemarkt Holland Film Meeting (HFM) maakt plaats voor meer op maat gemaakte programma\'s die projectontwikkeling, samenwerking en kennisuitwisseling STIMULEREN tussen de Nederlandse en internationale filmindustrie, zoals BoostNL. Onder de INSPIREREN pijler bieden nationale en internationale filmmakers met masterclasses en seminars verdieping aan hun vakgebied of onderwerpen. De pijler ONTMOETEN stimuleert het netwerken via speeddates, matchmaking en georganiseerde lunches, diners en borrels. Onder de pijler AGENDEREN wordt de discussie bevorderd over actuele en urgente thema\'s en onderwerpen voor de Nederlandse AV-industrie en start met de NFF Conferentie op 28 september met nationale en internationale sprekers.
ga terug