wo 01 jul 2020

Schoolfilm van de Maand: Giovanni en het Waterballet

Nu de meeste sportdagen op school niet doorgaan zorgt het NFF voor sport inspiratie met de Schoolfilm van de Maand juli: Giovanni en het Waterballet.

De tienjarige Giovanni moet niets hebben van karate of voetbal. Synchroonzwemmen, dat is zijn sport. Als enige jongen voelt hij zich helemaal thuis in een wereld van lenige en prachtig uitgedoste meisjes. Al vier jaar lang droomt Giovanni ervan om deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap synchroonzwemmen. Die droom is nu binnen handbereik; nog één belangrijk examen moet hij halen.

Filmmaker Astrid Bussink maakte er een spannende film van. Dit deed ze door de vertelstructuur, de toevoeging van opzwepende muziek, en nog andere filmische trucs. Giovanni en het waterballet won o.a. de prijs van Beste Kinderdocumentaire op het IDFA!

  • Aan de slag!

    Bekijk de Schoolfilm van de Maand juli en ga aan de slag met het lespakket

    Naar de film

Film in de Klas

Het Nederlands Film Festival, NPO Start, Netwerk Filmeducatie en Schooltv.nl hebben de krachten gebundeld om alle kinderen in Nederland met film in aanraking te brengen, en hen bewust te leren kijken. Met het initiatief Film in de Klas wordt het voor docenten mogelijk om zowel online als in de klas filmeducatie aan te bieden voor leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs. De Nederlandse films worden speciaal geselecteerd voor de leeftijdscategorieën en belevingswereld van de leerlingen.
De films worden aangeboden door NPO Start. De lespakketten zijn een samenwerking met het Netwerk Filmeducatie en het Nederlands Film Festival. Op schooltv.nl/filmindeklas is de gratis Nederlandse filmcollectie met lespakketten beschikbaar.

Maak kans op een Film in de Klas filmpremière bij jou op school!

NFF wordt 40 en dat mag gevierd worden door de Nederlandse film eens goed in de schijnwerpers te zetten. Daarom daagt het NFF leraren uit om een scène uit de Schoolfilm van de Maand na te spelen met hun klas. Dat kan door middel van een nagemaakt filmpje van jullie favoriete scène of door een eigen storyboard, een verzameling van shots (foto’s) van de scène, in te zenden. Dus pak je telefoon en ga samen aan de slag! Stuur je scène in voor 14 september 2020 en maak kans op een echte Film in de Klas filmpremière met rode loper bij jou op school!

Doe mee


 

  • NFF Filmeducatie

    NFF trekt jaarlijks 10.000 leerlingen en studenten naar het festival in Utrecht. Dit jaar pakken we het anders aan en haal je als school het NFF naar het klaslokaal! Met vertoningen van zorgvuldig gekozen Nederlandse films, verdiepend (online) lesmateriaal voor elk leerjaar, videogesprekken met makers en NFF filmkits, waarmee een klaslokaal verandert in een NFF-bioscoop! Je haalt het NFF al naar je klas vanaf €2,75 per leerling.

    Lees meer en meld je aan