di 11 feb 2020

Scenarist Leon Golterman wint eerste prijs UCLA Extension

De eerste prijs in de jaarlijkse scenariowedstrijd van UCLA Extension is gewonnen door de Nederlandse regisseur en scenarist Leon Golterman. Professionals uit de Amerikaanse filmindustrie hebben zijn scenario SONS OF SAM uitgeroepen tot beste van het jaar. Het nieuws werd maandagavond bekendgemaakt via Deadline Hollywood.

SONS OF SAM is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Na de moord op een Joods meisje leidt een FBI agent een klopjacht naar de dader. De moord lijkt geïnspireerd te zijn door de beruchte seriemoordenaar Son of Sam. Leon Golterman vond het een fascinerend onderwerp, omdat het niet alleen gaat over de zoektocht naar een moordenaar, maar vooral over racisme en vaderschap.

Golterman werkt als scenarist en script consultant in Los Angeles. Tijdens zijn opleiding aan de University of California schreef hij het television spec script van MINDHUNTER: SONS OF SAM. Een spec script is een verhaal voor een bestaande serie, waarmee schrijvers laten zien dat ze voor een showrunner kunnen werken in een writers room.

De prijswinnende schrijvers van de UCLA Extension zullen deze week worden voorgesteld aan meer dan duizend producenten, agenten, managers en executives uit de Amerikaanse film- en televisie-industrie.

Daarnaast werd Golterman onlangs geselecteerd voor het talentontwikkelingsproject Videoland Academy en zal hij de komende maanden werken aan een nieuwe serie voor de streaming service. Hij hoopt de komende jaren als filmmaker zowel in Nederland als in Amerika werkzaam te zijn.

In de nieuwe editie van het scenaristen-magazine Plot Magazine vertelt Leon Golterman over zijn leven in de filmwereld van Los Angeles.