di 14 apr 2020

Quibi: het eerste VOD-platform exclusief voor smartphones

Afgelopen week is Quibi gelanceerd, ’s werelds eerste VOD-platform dat volledig gericht is op filmconsumptie via de smartphone. De slogan van het platform is ‘Quick Bites. Big Stories.’ Momenteel zijn er vijftig eigen producties te zien, die niet langer duren dan tien minuten.

Vanwege COVID-19 heeft Quibi onverwacht de wind in de rug. Toen de oprichters in 2018 een startkapitaal van $1 miljard bij elkaar brachten lieten ze onder andere Steven Spielberg, Guillermo del Toro, Lena Waithe en Catherine Hardwick korte films maken. Deze films zijn gemaakt in twee formaten: portret- en landschapsmodus. Dit maakt het mogelijk om tijdens het kijken het scherm te draaien zonder de film te onderbreken of opnieuw te starten. Quibi’s richt zich voornamelijk op twintigers en dertigers.

Jeffrey Katzenberg is de drijvende kracht achter Quibi. Deze filmproducent was bestuursvoorzitter van de Walt Disney Studios van 1984 tot 1994. Hij was verantwoordelijk voor de productie van THE LION KING, THE LITTLE MERMAID en BEAUTY AND THE BEAST. Ook leerde hij Meg Whitman kennen, die nu CEO is van Quibi.

Het is mogelijk de eerste 90 dagen gratis korte films te kijken via Quibi, daarna kost een abonnement $5 per maand met advertenties en $8 zonder. De app is ook te gebruiken in Europa. Lees hier meer.