do 13 jun 2019

QFFU & NFF presenteren: Jonge Makers Avond

Met dank aan het Centraal Museum en Utrecht College Tour presenteren Queer Film Festival Utrecht en het Nederlands Film Festival de Jonge Makers Avond. Dit is een onderdeel van een avondvullend programma waarbij verhalen, gesprekken en films centraal staan. Laat je verrassen door drie shortfilms van jonge Nederlandse makers, gecureerd door het Nederlands Film Festival.

 • VAN MARS EN VENUS (25')

  Gijs gaat bij zijn vader in de leer om schipper te worden. Tijdens hun reis durft hij niet te vertellen dat hij de behoefte voelt om te crossdressen.

  Lees meer
 • DANTE VS. MOHAMMED ALI (28')

  Wolf, een jongen op zoek naar zijn plek in de wereld, is al jaren heimelijk verliefd op Alexander. Voor zijn artistieke inslag is geen plaats in het dorp, en door zijn groeiend verlangen naar een andere wereld maakt het gevecht tegen zijn vriend veel in hem los. Alexander heeft ook gevoelens voor Wolf, maar zijn pragmatische inslag maakt dat hij mee gaat in de vechtcultuur van het dorp.

  Lees meer
 • YULIA & JULIET (12')

  In een jeugdinrichting vinden twee meisjes heil in de liefde voor elkaar. Ruimte voor hun relatie is er niet echt in de jeugdinrichting, maar wanneer een van hen vrij komt, worden ze volledig van elkaar losgerukt.

  Lees meer

Hiernaast start de avond start met een bijzondere performance: een beeldessay van Jelko Arts over biseksualiteit. Dit wordt gevolgd door Utrecht College Tour, een live interviewprogramma vóór studenten en dóór studenten, in gesprek met twee bijzondere gasten, Rick Paul van Mulligen (acteur, kandidaat Wie is de Mol, regenbooggezin) en Valentijn de Hingh (model, dj, transvrouw). De avond sluit af met de drie korte films. We verwelkomen je graag in de tuin/tuinzaal van het Centraal Museum, maar bestel s.v.p. wel van te voren een gratis kaartje via midzomergracht.nl en neem je eigen kussen of stoeltje mee voor bij de film.

Locatie: De Tuin en de Tuinzaal van het Centraal Museum, Agnietenstraat 1, Utrecht
Datum: 25 juni 2019
20:00-20:30
Beeldessay Jelko Arts
20:30-22:00 Utrecht College Tour met Valentijn De Hingh en Rick Paul van Mulligen
22:00-22:30 Muziek
22:30-23:45 QFFU & NFF Jonge Makers Avond

Gratis toegang

Het Queer Film Festival Utrecht is het filmprogramma van het Midzomergracht festival. Tussen 21 en 28 juni kun je op 14 verschillende locaties in Utrecht genieten van 18 LHBTI films. Variërend van moderne klassiekers, premières, documentaires en bijzondere shorts.