zo 14 apr 2019

Ook DE DIRIGENT van Maria Peters naar China

In het vervolg op het succes van PROOI is nu ook de Nederlandse speelfilm DE DIRIGENT aan China verkocht. Teamer International, de Chinese distributeur, hoopt de film ook in de bioscoop uit te brengen. Hier gaat de zogenaamde censorship- en quotaprocedure met de distributeurs China Film Corporation of Huaxia nu eerst aan vooraf. Naast China hebben ook de landen Taiwan en Zuid Korea de film aangekocht en eerder werd er al een deal met Japan gesloten. Naar verwachting zal de film ook in deze 3 landen in de bioscoop worden uitgebracht.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. De film draait al 24 weken onafgebroken in de Nederlandse bioscopen en heeft inmiddels al meer dan 140.000 bezoekers getrokken. De film is nu ook on demand te bekijken (film.nl) en beschikbaar op dvd en blu ray.

DE DIRIGENT is geschreven en geregisseerd door Maria Peters. De hoofdrollen worden vertolkt door Christanne de Bruijn, Benjamin Wainwright en Scott Turner Schofield. De film ging 25 oktober 2018 in première in de Nederlandse bioscopen. DE DIRIGENT is een productie van Shooting Star Filmcompany. De internationale verkoop is in handen van Incredible Film, Danielle Raaphorst.