vr 09 nov 2018

NFF programma Culturele Zondag 13 januari 2019: Nieuwjaarsduik

Als onderdeel van de Nieuwjaarsduik, de feestelijke start van het culturele kalenderjaar in Utrecht, presenteert het Nederlands Film Festival traditiegetrouw een filmprogramma met het beste van de afgelopen editie. Confronterende, lachwekkende en gevoelige relaties staan centraal in zes ijzersterke korte competitiefilms van NFF 2018. De 16e Nieuwjaarsduik vindt plaats op 13 januari 2019.

Bekijk het Facebook evenement

Het programma vol jonge makers:

 

 • A DOUBLE LIFE (3’)

  Job, Joris & Marieke
  Heerlijk dubbelzinnig: een vrouw meet zich het uiterlijk (en gedrag) van manlief aan, maar de titel is tevens een knipoog naar de Oscar­-genomineerde voorganger A Single Life van animatietrio Job, Joris & Marieke.

  Q&A met in ieder geval één van de 3 makers.

  Meer info
 • KALÍ CHRONIÁ (9’)

  Brandon Grötzinger, Wander Theunis
  Indringende korte film rond een thuiswerkende telefoontolk, die op de laatste dag van het jaar de kans krijgt iemand écht te helpen. Ook wel eens fijn, na al die ondankbare klanten.

  Q&A met Brandon Grötzinger en Wander Theunis.

  Meer info
 • FAMILY HOUR (12’)

  Mariia Ponomarova / Revolver Amsterdam
  De 17­-jarige Danya verblijft in een zomerkamp bij Kiev. Op de traditionele familiedag, met voorstellingen voor familieleden, heeft hij een dans voorbereid, speciaal voor zijn vader.

  Meer info
 • LENNO & DE MAANVIS (18’)

  Shamira Raphaëla / Tangerine Tree
  Leef mee met Lenno (10), een drukke jongen die niet begrijpt waarom mensen vaak boos op hem zijn. Hij vindt troost bij zijn maanvis. Een dier dat agressief heet te zijn, maar dat is volgens Lenno niet waar. Winnaar IDFA Award voor beste kinderdocumentaire.

  Q&A met producent.

  Meer info
 • DOEI, STOMME TRUT (17’)

  Emma van den Berg
  Documentaire over een keerpunt in het leven van een alleenstaande moeder en haar dochter. Ze waren altijd samen, maar dat verandert nu dochter Mical naar het buitenland gaat verhuizen.

  Meer info
 • TIENMINUTENGESPREK (12’)

  Jamille van Wijngaarden / The Rogues
  Alle frustraties van een juf komen eruit tijdens het zoveelste tienminutengesprek met een ouder, die geen idee heeft van wat haar werk werkelijk inhoudt.

  Q&A met Jamille van Wijngaarden en scenarist Renske de Greef.

  Meer info

Datum: zondag 13 januari 2019
Tijd: 11:00 – 13:00 uur
Locatie: Louis Hartlooper Complex (Zaal 3)
Inclusief Q&A’s door de programmeur van het NFF: Claire van Daal.
Vanwege de hoge animo is het niet meer mogelijk om voor dit evenement te reserveren.