vr 10 mrt 2017

NFF x LHC: MONK met Ties Schenk en Olivia Lonsdale

Het Nederlands Film Festival is er niet alleen eind september, maar zorgt ook voor jouw maandelijkse dosis Nederlandse filmcultuur. Elke maand zie je in het Louis Hartlooper Complex tijdens NFF x LHC een Nederlandse film, voordat hij in de bioscoop uitgebracht wordt. De avonden zijn extra speciaal, omdat na afloop van de film een Q&A plaatsvindt met de filmmakers en bij het kaartje een toepasselijk drankje inbegrepen is. 

MONK, een warme, tragikomische film over een eigenzinnig gezin en sterke familiebanden, is de nieuwste vertoning in de NFF x LHC-reeks, op donderdagavond 6 april. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van het Louis Hartlooper Complex. 

Monk is een dertienjarige hypochondrische jongen, zijn zusje Joni een rebellerende puber, zijn moeder Maria een flamboyante Spaanse en zijn vader Fabian een kunstenaar die met zichzelf in de knoop zit. Als het gezin onverwacht moet afreizen naar Spanje om afscheid te nemen van de zieke broer van Maria, zet dit de onderlinge relaties op scherp. Een origineel en sprankelend speelfilmdebuut van Ties Schenk met Teun Stokkel (KNIELEN OP EEN BED VIOLEN, KIDNEP), Olivia Lonsdale (PRINS en videoclip Drank & Drugs van Lil Kleine & Ronnie Flex), Belgische acteur Sam Louwyck (RUNDSKOP, BELGICA) en de Spaanse actrice Marina Gatell (LITTLE ASHES).

NFF x LHC: MONK
Donderdag 6 april, Louis Hartlooper Complex
19.15 uur: Inleiding door NFF-programmeur Claire van Daal
19.20 uur: Vertoning MONK (74 min.)
20.35 uur: Q&A met Ties Schenk en Olivia Lonsdale
Tickets via de website | Meld je ook aan via Facebook