ma 23 sep 2019

NFF tipt: 7x sportfilms op NFF 2019

Ben jij naast filmliefhebber ook sportliefhebber? Dan biedt het NFF een aantal spannende, aangrijpende en poëtische sportfilms. In dit overzicht staat voor ieder wat wils: hier vind je korte films, documentaires en speelfilms over voetbal, turnen, kickboksen en dans.

 • VOETBAL IS OORLOG

  Documentaire over de voetbalfamilie die alles riskeerde om van de ándere helft van het dorp te winnen. Het leidde tot het drama van Achilles ’29, de eerste amateurclub die naar de Jupiler League promoveerde.

  Voorstellingen: zondag 29 september en donderdag 3 oktober

  Meer info & tickets
 • VECHTMEISJE

  Drama waarin een driftig twaalfjarig meisje om moet zien te gaan met de vechtscheiding van haar ouders. Ze vindt steun in de kickboksclub, waar ze leert te accepteren dat ze niet alles onder controle heeft.

  Voorstellingen: zondag 29 september en dinsdag 1 oktober

  Meer info & tickets
 • KEEPER

  Moet je als keeper een beetje gek zijn of juist niet? Een humoristische psychologische zoektocht naar de motivatie en karaktereigenschappen van voetbalkeepers.

  Voorstellingen: zaterdag 28 september, zondag 29 september, woensdag 2 oktober en donderdag 3 oktober

  Meer info & tickets
 • TURN!

  Wat als je kind een sporttalent blijkt en al jong in een wereld vol verwachtingen, spanningen, teleurstellingen en offers terechtkomt – net als jijzelf? Persoonlijke documentaire over een complexe opvoedparadox.

  Voorstellingen: zaterdag 28 september, dinsdag 1 oktober, woensdag 2 oktober en donderdag 3 oktober

  Meer info & tickets
 • CATACOMBE

  Rauw drama over een zelfdestructieve profvoetballer die verstrikt raakt in de tentakels van een matchfixing­syndicaat en zich opmaakt voor die ene, allesbepalende wedstrijd.

  Voorstelling: donderdag 3 oktober (Jandino’s blik)

  Meer info & tickets
 • CHAMP

  Het veertienjarige, veelbelovende kickbokstalent Esma wil ’s werelds beste vechter worden. Maar ze kampt tegelijkertijd met de constante angst om haar ernstig zieke moeder te verliezen.

  Voorstellingen: zaterdag 28 september (NFF Debuutcompetitie 1), zondag 29 september (Kort: Kids special) en woensdag 2 oktober (Kort: Sterke verhalen)

  Meer info & tickets
 • FATHER FIGURE (Teledoc Campus)

  Poëtische documentaire over jonge zwarte homoseksuele mannen met Guilliano als spil die, in een wereld vol homofobie, racisme en uitsluiting, hun plek hebben gevonden in een hechte vogue-dansgemeenschap in Rotterdam.

  Voorstellingen: zaterdag 28 september (Kort: In beweging) en dinsdag 1 oktober (De keuze van Halina Reijn)

  Meer info & tickets