do 09 aug 2018

NFF Professionals Programma vernieuwd

Het NFF Professionals Programma is gecomprimeerd naar vier dagen en bestaat uit terugkerende en nieuwe onderdelen. Van vrijdag 28 september t/m maandag 1 oktober 2018 is de Stadsschouwburg Utrecht dé ontmoetingsplek voor de Nederlandse AV-industrie. Het compacte vierdaagse programma op één locatie combineert film, televisie en interactive. Het programma trapt af met de NFF Conferentie op vrijdag 28 september. Vier dagen lang onthaalt het NFF grote internationale sprekers, waaronder Jan Harlan (producent van o.a. Kubrick en Spielberg), Dylan Tichenor, ACE (editor van o.a. PHANTOM THREAD en ZERO DARK THIRTY), Jörg Widmer (DoP en operator van o.a. Wenders en Tarantino) en innovatieve filmmakers Karen Palmer (RIOT, 2016) en Keiichi Matsuda (HYPER-REALITY, 2016). Vanaf vandaag is de speciale NFF Professionalspas verkrijgbaar, die toegang geeft tot het hele openbare programma.

 

Bestel de Professionalspas

Het nieuwe fundament van het NFF Professionals Programma bestaat uit vier pijlers om de kwaliteit, zichtbaarheid en toegankelijkheid van Nederlandse producties nu én in de toekomst te vergroten: belangrijke thema’s voor de gehele AV-industrie agenderen, makers inspireren, nieuwe projecten stimuleren en een platform bieden waar nationale en internationale makers en stakeholders elkaar ontmoeten.

Onder de pijler Agenderen worden tijdens de NFF Conferentie op vrijdag 28 september gedurende één hele dag actuele thema’s voor de Nederlandse AV-industrie besproken in diverse sessies. Belangrijke uitgangspunten voor de NFF Conferentie dit jaar zijn het advies van de Raad voor Cultuur ‘Zicht op zoveel meer’, de reactie van de minister van OCW en de daaropvolgende ontwikkelingen binnen de sector. De industrie als geheel wordt uitgenodigd om mee te denken over de richting die de komende jaren gezamenlijk ingeslagen kan worden.

Onder de pijler Inspireren staan vier dagen lang inspirerende masterclasses en seminars op het programma. Nationale en internationale experts bieden verdieping aan een onderwerp of vakgebied. Hoogtepunten zijn de Internationale Masterclass Montage met editor Dylan Tichenor, ACE, (PHANTOM THREAD, ZERO DARK THIRTY, BROKEBACK MOUNTAIN) georganiseerd met Nederlandse vereniging van Cinema Editors (NCE); een lezing van Jan Harlan (producent van o.a. Kubrick en Spielberg) georganiseerd met Shortcutz Amsterdam over muziek als hulpmiddel voor het schrijven van scripts; de Our Brave New World Sessions, die de utopische en dystopische kanten van onze nieuwe beeld- en mediatechnologieën onder de loep nemen met o.a. Karen Palmer en Keiichi Matsuda en de  Internationale Masterclass Camera met DoP en operator Jörg Widmer.

Kennisuitwisseling en het aanmoedigen van (inter)nationale samenwerking is een speerpunt van het NFF. Onder de pijler Stimuleren worden dit jaar in plaats van een co-productiemarkt nu meer op maat gemaakte programma’s georganiseerd, zoals BoostNL. In het kader van de pijler Ontmoeten bevordert het NFF het netwerken onder professionals, door middel van openbaar toegankelijke events en besloten ontmoetingen.

Vanaf vandaag is de speciale NFF Professionalspas verkrijgbaar, welke toegang geeft tot alle openbare onderdelen van het Professionals Programma en het reguliere festivalprogramma. De pas is voor €120,- hier te bestellen. Met een Professionalspas kan men op 30 augustus reserveren vóór de algemene verkoop van losse programmaonderdelen start op maandag 3 september.


De programmering van het NFF Professionals Programma komt tot stand in samenspraak met brancheorganisaties en vakverenigingen. De inhoudelijke samenwerkingspartners zijn onder meer: Animatieproducenten Nederland, Beeld & Geluid, Buma Music in Motion, Eye Filmuseum, Filmproducenten Nederland, Filmdistributeurs Nederland, Interactive Producenten Nederland, Lava, Het Nieuwe Instituut, Netwerk Scenarioschrijvers, Netherlands Society of Cinematographers, Nederlandse vereniging van Cinema-Editors en Shortcutz Amsterdam.