NFF presenteert Alle 40 Goud

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum presenteert het Nederlands Film Festival Alle 40 Goud. De afgelopen maanden maakte het publiek een keuze uit zo’n tweehonderd speelfilms van eigen bodem die sinds de eerste editie van het festival in 1981 zijn bekroond met een Gouden Kalf.

Het programma Alle 40 Goud is van 25 september t/m 3 oktober grotendeels online te bekijken, mede dankzij een samenwerking met streamingpartner voor Alle 40 Goud Pathé Thuis. Zes titels worden gepresenteerd in de NFF Drive-in bioscoop op het parkeerterrein van Pathé Utrecht Leidsche Rijn. De films zijn van 25 t/m 3 oktober te zien via filmfestival.nl/Alle40goud.
Alle 40 Goud (in alfabetische volgorde)
Abel Achtste-groepers huilen niet Alles is familie Alles is liefde Antonia Baantjer het begin Bankier van het verzet Bloed, zweet en tranen Bon Bini Holland Bon Bini Holland 2 Borgman Brimstone (te zien in de Drive-in bioscoop) De aanslag De bende van Oss De Heineken ontvoering De kleine blonde dood De lift De marathon De nieuwe wildernis De noorderlingen (te zien in de Drive-in bioscoop) De tweeling Flodder (te zien in de Drive-in bioscoop) Gooische vrouwen Het zakmes Karakter Kauwboy Komt een vrouw bij de dokter Lang leve de koningin Mama is boos! Minoes Niemand in de stad Oorlogswinter Simon (te zien in de Drive-in bioscoop) Spoorloos (te zien in de Drive-in bioscoop) Süskind Tonio Van God los Wolf (te zien in de Drive-in bioscoop) Zusje ZwartboekHet programma Alle 40 Goud en de Drive-in bioscoop worden georganiseerd in samenwerking met Pathé Utrecht Leidsche Rijn, Pathé Thuis, Centrum Management Utrecht en mede ondersteund door het Nederlands Filmfonds, KF Hein Fonds, Fentener van Vlissingen Fonds en het Elise Mathilde Fonds.De 40e editie van het Nederlands Film Festival vindt zowel online plaats als op locatie in Utrecht en door het land. Met een uitgebreid programma vol films, talkshows en masterclasses online én 8 festivalpremières in 97 filmtheaters en bioscopen in 66 steden, komt het Nederlands Film Festival naar je toe.
ga terug