do 31 mei 2018

NFF in De Voorkamer: The Shortest Night op 21 juni

Het Nederlands Film Festival en De Voorkamer in de Utrechtse wijk Lombok organiseren iedere twee maanden een film screening in de aanwezigheid van de makers. Verwacht mooie filmavonden, met spannende verhalen en bijzondere gesprekken.

Deze editie van NFF in de Voorkamer vindt plaats tijdens de kortste nacht van het jaar en is daarom gevuld met korte Nederlandse films. NFF selecteerde vier prachtige films en nodigde de regisseur van VLUCHT uit, Wiam Al Zabari, en de hoofdrolspeelster uit SHOUTED FROM THE ROOFTOPS, Gonca Karasu. Na de vertoningen is er een levendige discussie over wat we op het scherm gezien hebben, zoals je van ons gewend bent.

PROGRAMMA:

NINNOC (18′)
Ontwapenend portret van de slimme en eigenzinnige tiener Ninnoc die voor de camera praat over haar angst om buitengesloten te worden en haar verlangen naar een leven waarin ze zich niet hoeft aan te passen.

RENAULT 5 (5′)
Door de ogen van Sam, het jongste lid uit een Iraans vluchtelingengezin dat zijn draai moet vinden in Amersfoort eind jaren tachtig, ontstaat een tragikomisch relaas over aanpassen en jezelf blijven.

SHOUTED FROM THE ROOFTOPS (7′)
Ingetogen maar schrijnend liefdesverhaal. Op een dak in een Koerdisch stadje dat in puin ligt door oorlogsgeweld, staat een man te wachten tot zijn geliefde terugkeert van het front.

VLUCHT (14′)
Hoe voelt het om halsoverkop je vertrouwde omgeving te moeten verlaten en je in een onzekere vluchttocht te moeten storten om simpelweg vrij te kunnen zijn en niet meer in angst te hoeven leven?

The whole programme in the Voorkamer will be in English, so invite your English speaking friend for some Dutch film!

Datum: 21 juni
Locatie: De Voorkamer (Utrecht)
Inloop: 19.30 uur
Start: 20.00 uur
Toegang is gratis.

Meld je aan via het Facebook event