vr 17 apr 2020

Netflix en Nederlands Filmfonds richten een steunfonds op voor getroffen producties

Netflix en het Nederlands Filmfonds kondigen vandaag een nieuw steunfonds voor Film- en TV producties aan om medewerkers te helpen die acuut in de problemen zijn gekomen door de COVID-19 pandemie. Netflix stelt in Nederland 1 miljoen euro beschikbaar om het fonds te lanceren.

De productie van films en series in Nederland is zwaar getroffen door de effecten van het COVID-19 virus. Producties liggen stil en de continuïteit van de film en TV industrie staat onder grote druk. Door het aanbieden van een aanvullende bijdrage, investeren Netflix en het Filmfonds samen via de producenten in de geraakte medewerkers die betrokken zijn bij de uitvoering van producties. Hieronder vallen eveneens de kwetsbare freelancers, cast en crew, filmmakers en andere filmprofessionals. De samenwerking met Netflix biedt het Filmfonds meer mogelijkheden om getroffen producties te steunen, zonder dat bijdragen voor toekomstige filmprojecten onder druk komen te staan. De regeling wordt komende week verder uitgewerkt en gepubliceerd op de website van het Filmfonds.

Beide partijen hopen dat andere partijen ook gaan bijdragen teneinde de fijnmazige culturele Nederlandse infrastructuur van filmmakers en professionals te kunnen behouden.

De oprichting van dit fonds maakt deel uit van de bredere inspanningen van Netflix om TV- en filmprofessionals te helpen en is onderdeel van een fonds van 100 miljoen dollar opgericht door Netflix voor medewerkers in de creatieve sector wereldwijd.