di 03 mrt 2020

Net afgestudeerde regisseur wint budget van £1 miljoen

Loïs Dols de Jong ontving twee weken geleden de hoofdprijs van That Film Festival in Londen voor haar afstudeerfilm EL MUERTO. Daarmee won ze £1 miljoen om een speelfilm mee te ontwikkelen.

EL MUERTO is een Western van 20 minuten en werd vorig jaar vertoond tijdens het Keep an Eye Festival. De film is terug te zien op NPO Start. De productie van de korte film kende veel tegenslagen. Zo ontbrak de vergunning voor opnames in de hoofdlocatie: het natuurgebied, wat ervoor zorgde dat ze terechtkwamen in een bungalowpark.

Gelukkig kon de jury van That Film Festival het resultaat waarderen en noemde Dols de Jong “een echte verhalenverteller”. Ze werd uitgekozen als een van de twintig finalisten die op basis van vier pagina’s script een nieuwe film mochten maken. Deze film heeft ze BREACH genoemd.

Loïs was verrast met de overwinning; er waren meerdere finalisten waarvan ze overtuigd was dat een van hen zou winnen. Het prijzengeld zal ze uitbetaald krijgen bij iedere stap die ze zet bij het ontwikkelen van een nieuwe productie. Over ongeveer anderhalve week zal ze haar plan presenteren, in augustus wordt een eerste versie van het script verwacht.

Voor haar werk heeft ze research gedaan naar debuutfilms met een vergelijkbaar budget, RESERVOIR DOGS, JACKIE BROWN – films met weinig locaties en elementen van crime en mysterie.