di 28 apr 2020

Nederlandse Shorts tijdens Go Short Online

Het in Nijmegen gevestigde Go Short-filmfestival is, zoals de meeste andere evenementen in de lente, in 2020 online gegaan. Films uit Nederland komen sterk naar voren in alle secties, inclusief Europese en Nederlandse competities.

Selecties zijn onder meer CLOUD FOREST (Europese Competitie) van Eliane Esther Bots, beschreven als een sprookje waarin vijf Nederlandse meisjes fantasierijke reis gaan door de herinneringen aan de ervaringen van hun ouders als oorlog in het voormalige Joegoslavië.

Een andere film in de European Competition is Stefanie Kolk’s EYES ON THE ROAD (Europese Competitie), geproduceerd door New Amsterdam Film Company. De film ging in wereldpremière op Locarno 2020.

Tot de talrijke films in de Nederlandse competitie behoren wereldpremières van DOMA KAK DOMA (Nederlandse Competitie) van Eefje Suijkerbuijk, SEAHORSE (Nederlandse Competitie) van Natalie Bruijns en SHORT TRIP (Nederlandse Competitie) van Cassandra Offenberg. SEAHORSE en SHORT TRIP worden beide geproduceerd door Witfilm.

Lees hier het volledige artikel voor meer informatie over Go Short en deze films, inclusief commentaar van de filmmakers.

De 12de editie van het Go Short Film Festival in Nijmegen is begonnen op 15 april en zal doorgaan t/m 13 mei. Om het programma van het festival te zien moet je een eenmalige bijdrage betalen waarmee je tot het einde van deze periode toegang hebt tot alle films. Lees meer hierover op de website van Go Short en Go Short Online.