vr 02 aug 2019

Uitgelicht: Nederlandse queer films op NFF 2019

Happy Pride! Om de Nederlandse queer film te vieren lichten we een aantal LHBTQ+ films uit die te zien zijn op het aankomende Nederlands Film Festival.

 • CENTRAAL: WAT JE VINDT MAG JE HOUDEN

  Iedere week gaat Frieda, een jonge gelovige vrouw, met de trein naar Rotterdam om haar zieke tante te bezoeken. Ver weg van haar veilige dorpsgemeenschap ontmoet ze dragqueen Rafael, die haar bevrijdt uit een benarde situatie. Rafael mag dan wel haar reddende engel zijn, voor Frieda komt hij regelrecht uit de hel. Omgekeerd is Frieda voor Rafael een bekrompen vrouw met wereldvreemde ideeën. Toch vinden ze elkaar in die ene nacht.

 • CENTRAAL: KHATA

  De dromerige en zachtaardige puber Kamal werkt met zijn broer Hatim als prostituee op en rond Rotterdam Centraal. De ouders van de broers hebben geen idee. Zij denken dat ze gewoon met vrienden op straat hangen. Wanneer Kamal verliefd wordt op een mannelijke klant lijkt de situatie volledig te escaleren, waarna chantage de twee in de greep houdt. Gebaseerd op ware gebeurtenissen en feiten uit de wereld van de jongensprostitutie in Nederland.

 • KORT! MOOIE ALEXANDER

  Marc Wagenaar debuteert met een vrijwel woordloze, poëtische impressie van de tweestrijd van een onzekere puber. Alexander gaat voor het eerst alleen op vakantie in een oud strandhuis. Verlangend naar affectie, maar zoekend naar zijn identiteit, houdt hij zich verborgen. Op een duikplank, midden in het zand, ziet hij iemand dansbewegingen maken. Eerst aarzelend, allengs vrijer, imiteert Alexander hem. Er ontstaat een duet op afstand. Durft hij een vervolgstap te zetten?

 • ALS NIETS IS WAT HET WAS

  Anne Chris ligt ‘s nachts wakker van twijfel; hij voelt zich niet prettig in het lichaam waarin hij geboren is, maar weet niet of in transitie gaan de juiste oplossing is. Hij is bang dat hij zich na de transitie nog steeds niet goed zal voelen. Samen met hem wanen we ons in zijn wervelwind van gedachtes en doorlopen we de rollercoaster van emoties die erbij komt kijken.

 • NIEMAND IN DE STAD

  Smeuïge, sexy en gevoelige verfilming van Philip Huffs bestseller, waarin het einde met rasse schreden nadert voor de zorgeloze studententijd van een stel jongens. Overtuigend dankzij sterk spel van de jonge cast én de gedetailleerde blik van regisseur Michiel van Erp. Een van de personages worstelt met verborgen homoseksualiteit.

  NIEMAND IN DE STAD is ook te zien op vrijdag 6 september in de achtertuin van Paleis Soestdijk tijdens Cinema Soestdijk.

  Bestel tickets
Op de hoogte blijven?

Benieuwd naar ons volledige programma met (queer)films? Op de hoogte blijven van ons programma en ticketverkoop? Volg ons op Facebook en Instagram!

Nederlands Film Festival 2019

Van vrijdag 27 september t/m zaterdag 5 oktober 2019 rolt het Nederlands Film Festival in Utrecht de rode loper uit voor de Nederlandse film. Met het programma van NFF zie en ontdek je negen dagen lang de Nederlandse film in volle breedte. Van publieks- tot arthousefilms en van documentaires tot interactieve producties. Het NFF geeft makers en publiek de kans elkaar te ontmoeten, zich te verdiepen, te verbazen en te amuseren. Ontdek de Nederlandse film van alle kanten!