ma 01 feb 2021

Nederlandse films op IFFR 2021

Vandaag gaat de 50e editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) van start. Het festival vindt online plaats tot en met 7 februari 2021. Naast IFFR’s zeer diverse en internationale filmprogramma zijn er dit jaar ook weer een aantal Nederlandse producties en coproducties in te zien. Wij zetten ze voor je op een rijtje!


Nederlandse films op IFFR 2021

 • Dead & Beautiful

  Regie: David Verbeek
  Duur: 90 minuten

  De zwarte mondkapjes die vijf twintigers dragen wanneer ze op jacht gaan in het nachtleven van Taipei ogen actueel. Maar ze verbergen er hier hun Dracula-tanden mee. De vijf ontdekken na een rare nacht dat ze vampiers zijn geworden. Paniek! Is dit wat ze echt zijn? Kunnen ze elkaar nog vertrouwen? Ieder voor zich gaat ver om dat uit te vinden.

  Te zien van vrijdag 5 februari 19:00 tot maandag 8 februari 19:00

  Meer info & tickets
 • Er is een geest van mij

  Regie: Mateo Vega
  Duur: 6 minuten

  Een poging tot rouw om een persoonlijke en politieke toekomst die nooit tot stand kwam. In de film komen mislukte neoliberale beloften van vooruitgang, de opkomst van het fascisme, zelfbeeld en volwassenheid samen − dit alles gevat in een gedicht dat wisselt tussen Spaans en Nederlands.

  Te zien van dinsdag 2 februari 17:00 tot vrijdag 5 februari 17:00

  Meer info & tickets
 • Feast

  Regie: Tim Leyendekker
  Duur: 84 minuten

  Er was muziek en wijn, maar er waren ook injectienaalden: kratten vol objecten van een plaats delict worden uitgestald op een tafel. Deze geestige maar sinistere openingsscène zet de toon voor Feast, de eerste lange speelfilm van Tim Leyendekker. Uitgangspunt is de verontrustende Groningse hiv-zaak, waarbij mannen tijdens feesten met voorbedachten rade werden gedrogeerd en geïnjecteerd met besmet bloed.

  Te zien van woensdag 3 februari 21:15 tot zaterdag 6 februari 21:15

  Meer info & tickets
 • The Hole’s Journey

  Regie: Ghita Skali
  Duur: 16 minuten

  Een versleten vloer, het gat eronder, een politiek activist en de Ouled Sbita-stam zijn de hoofdrolspelers in deze politieke satire. Ghita Skali zet scherpe humor, persoonlijke verhalen en een speelse montage in om met The Hole’s Journey te tornen aan machtsverhoudingen en keuzevrijheid.

  Te zien van woensdag 3 februari 20:00 tot zaterdag 6 februari 20:00

  Meer info & tickets
 • Mitra

  Regie: Kaweh Modiri
  Duur: 107 minuten

  Is ze het? Wetenschapper Haleh weet het niet zeker. Ze heeft Leyla, de vrouw die haar dochter heeft verraden, nooit gezien. Haleh krijgt plotseling de kans om de executie van haar dochter te revancheren. Maar hoe betrouwbaar is het geheugen als het om traumatische gebeurtenissen gaat?

  Het uitgangspunt van Mitra is gebaseerd op regisseur Kaweh Modiri’s eigen leven: zijn zus Mitra werd geëxecuteerd voordat hij werd geboren. Scherp schakelt hij tussen het in zand- en blauwtinten gefilmde Iran in 1982 en het schemerige Nederland.

  Van woensdag 3 februari 18:45 tot zaterdag 6 februari 18:45

  Meer info & tickets
 • Quo Vadis Aida? (co-productie)

  Regie: Jasmila Žbanić
  Duur: 101 minuten

  “Don’t shoot the piano player” waren de bekende woorden van Dutchbat-commandant Thom Karremans voordat hij in 1995 het glas hief met de Servische generaal Ratko Mladić. Kort daarna begon het leger van Mladić aan een genocide onder de moslimenclave in Srebrenica die meer dan zevenduizend slachtoffers eiste.

  Quo vadis Aida? volgt het fictieve personage Aida (Jasna Đuričić), een tolk op de Nederlandse VN-basis in Srebrenica, die zich verscheurd voelt. Ze moet de Nederlandse bevelen vertalen voor de lokale bevolking, maar verliest het vertrouwen dat de VN-soldaten in staat zijn om deze oorlogssituatie te de-escaleren.

  Van woensdag 2 februari 19:00 tot vrijdag 5 februari 19:00

  Meer info & tickets