di 02 mei 2017

Nederlandse film Night maakt furore in het buitenland

De korte film Night, geschreven en geregisseerd door actrice Joosje Duk, viel op verschillende internationale filmfestivals in de prijzen. De film werd op het Trinity Film Festival in Connecticut uitgeroepen tot beste scenario, beste cast en kreeg de derde plaats voor beste film. Eerder werd Night ook bekroond tot beste film op het Chicago CineYouth Film Festival.

‘Night’ gaat over micro-agressies. Wanneer Sue’s nichtje uit Suriname haar komt opzoeken in New York, hoopt Sue dat ze de twee verschillende kanten van haar leven kan verbinden tijdens een avondje stappen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor de Amerikaanse actrice Rachel Hilson en de de Surinaams-Nederlandse actrice Genelva Krind (Hoe duur was de suiker). Later dit jaar is Hilson samen met Daniel Craig en Halle Berry te zien in de misdaadthriller Kings.

Joosje Duk maakte in 2015 haar regiedebuut met Heavy Feathers, waarin ze tevens de hoofdrol vertolkte. Als actrice was ze recentelijk te zien in de KPN-serie B.A.B.S. en speelde ze in Publieke Werken en Snuf de Hond.