di 12 mrt 2019

Nederlandse film in de prijzen gevallen bij wereldfinale 48 Hour Film Project Orlando

De Nederlandse korte film HET INTERNET van regisseur Jelle Pothoven heeft zaterdagnacht de derde plaats veroverd bij Filmapolooza, de wereldfinale van het 48 Hour Film Project. De film won afgelopen jaar de 48 Hour Film Project competitie tijdens het Nederlands Film Festival.

Uit meer dan 4500 inzendingen kwam de film van de debuterende Utrechtse regisseur Jelle Pothoven volgens de vakjury bovendrijven. Winnaar van de internationale competitie werd de Franse film SONRISITA.

In de absurdistische comedy HET INTERNET doet een jonge vrouw (Camilla Meurer) er alles aan om een badpakfoto van internet te verwijderen. Ex-politicus Boris van der Ham speelt naast Tobias Nierop een hoofdrol, als baas van het internet.

Niet alleen veroverde HET INTERNET de derde plaats, het team won ook de prijs voor Best Use of Character, ontving een nominatie voor Best Director en een nominatie voor Best Script. Actrice Camilla Meurer een Honorable Mention van de vakjury,

De film won eerder dit jaar de Utrechtse editie van het 48 Hour Film Project tijdens het Nederlands Film Festival. Daarmee plaatste HET INTERNET zich voor de wereldfinale van de filmcompetitie. De twaalf beste films van Filmapalooza worden beloond met een selectie voor vertoning tijdens het Internationale Film Festival van Cannes.

Het 48 Hour Film Project is een wedstrijd waarbij filmteams de uitdaging aangaan om binnen 48 uur een korte film te maken. Wereldwijd vindt de wedstrijd plaats in meer dan 130 steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Leeuwarden en Nijmegen. Alle 130 winnaars uit de verschillende steden kwalificeren zich traditiegetrouw voor Filmapalooza, de wereldfinale van het evenement.